www.car.cz
 

Kopná těsně před uzávěrkou: Přes devadesát přihlášených. A hlavně několik hvězd !
     9.7.2008 09:33 - tisková zpráva


Uzávěrka přihlášek na Kopnou se rychle blíží!

Dva dny před konečnou uzávěrkou přihlášek na XVI. IMPROMAT Rallysprint Kopná 2008 evidují pořadatelé z Rallysprintu Klubu v AČR Podkopná Lhota přes devadesát přihlášených posádek.

A největší nápor v sekretariátu soutěže se dá očekávat v následujících osmačtyřiceti hodinách. Nejpopulárnější český rallysprint se pojede v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty  v termínu 18. - 19. července  2008 a slibuje mimořádně atraktivní a zajímavou podívanou.

Maximální počet prijatých posádek je 130 a zřejmě počet přihlášených soutěžících se bude pohybovat kolem uvedeného čísla. Dokonce jsme s nadsázkou uvažovali, že bychom uspořádali kvalifikační rychlostní zkoušku. Ale vážně, přednost mají ti soutěžící, kteří včas zaplatí na účet našeho autoklubu startovné.

 

A uzávěrka přihlášek je stanovena do čtvrteční půlnoci. V případě většího počtu zájemců o start na letošní Kopné dáme přednost těm posádkám, které včas zaplatí vklad,“ vysvětlil Josef Minařík, zástupce ředitele IMPROMAT Rallysprintu Kopná. Vedle kvantity startovního pole na letošní Kopné je zaručena především jeho kvalita.

 

Početné zástupy diváků se mohou těšit třetí červencovou sobotu na start velké hvězdy. Účast potvrdil trnavský rodák Roman Kresta, jenž se svým navigátorem Petrem Grossem vyrazí na trať na voze Peugeot 207 Super 2000 v barvách týmu AOP Racing Club!

 

„Náš start v Kopné má jediný cíl, a to test před srpnovou Barum rally Zlín. Je to ideální možnost, jak se na vrchol sezony připravit. Prostředí jednodenní soutěže s centrem ve Slušovicích je velmi blízké  barumce. Části trati se dokonce shodují, jen se jedou v opačném směru,“ uvedl dvaatřicetiletý Roman Kresta v oficiální tiskové zprávě týmu.

 

K dispozici bude mít rychlý soutěžní speciál Peugeot 207 S2000 pocházející ze společnosti Peugeot Hungary. Jedná se o vůz, s nímž mnohonásobný maďarský šampion János Tóth závodí v národním šampionátu své země a dále absolvuje vybrané asfaltové podniky prestižního šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC). Na startu se objeví i výborný polský jezdec Grzegorz Grzyb (Fiat Grande Punto S2000), vůz stejné značky bude pilotovat i Jaromír Tarabus, který o víkendu překvapil na Rally Bohemia třetím místem v absolutním pořadí.

 

Celkem se předpokládá na Kopné start až pěti vozů kategorie Super 2000, což se kromě loňské barumky zatím nemůže pochlubit žádná česká soutěž. Na seznamu přihlášených najdeme i dva vozy specifikace WRC, když za volant octavií usednou Karel Trněný a Slovák Igor Drotár.

 

Na produkčních vozech Mitsubishi Lancer EVO IX jsou zatím přihlášeni mimo jiné Josef Semerád, Slovák Peter Gavlák, Milan Pantálek, Lumír Firla nebo premiérově Miroslav Březík. Zajímavé sportovní boje se dají očekávat ve třídě A6, kde zaslali již přihlášku Antonín Tlusťák (Citroën C2 S1600), Lubomír Minařík (Škoda Fabia Kit Car), Milan Kneifel (Peugeot 206 S1600) nebo Slovák Roman Koňuch (Suzuki Ignis S1600).

Dosavadní výčet předních posádek na letošní Kopnou není zdaleka konečný, neboť řada jezdců zašle přihlášku až v těchto hodinách.

Každodenně aktualizovaný seznam přihlášených posádek můžete sledovat na oficiální internetové stránce www.rallysprintkopna.cz v sekci soutěžící, kde najdete rovněž další informace.

Celková délka tratě měří 175,55 km, obsahuje 9 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v délce 75,80 km. Kopná je zařazena do MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally, kromě toho se jede také jako volný podnik Zóny střední Evropy a rovněž jako volný podnik Poháru České republiky v rally.

 

 

Ve Slušovicích 8. července 2008                              Roman ORDELT

                                                                                            tiskový mluvčí

                                                                                           IMPROMAT Rallysprint Kopná


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose