www.car.cz
 

Michal Bursa v holandském Assenu skončil těsně za body
     tisková zpráva


Michal Bursa v holandském Assenu skončil těsně za bodovanými pozicemi, přesto naznačil zlepšení a především stále lepší soudružnost s motocyklem BMW R 1100S.
 
 
Motocyklový závodník Michal Bursa absolvoval další závod BMW Motorrad Boxer Cupu, který se jel v rámci šestého dílu Grand Prix na holandském okruhu Assen.
 
Páteční kvalifikace nevyšla podle týmových představ. V proměnlivém, deštivém počasí, kdy právě déšť zapříčinil, že se druhá kvalifikace jela na mokrém asfaltu, nebyla zvolená správná taktika, z čehož vyústilo až 25. místo na startovním roštu. Samotný start také nevyšel našemu jezdci nejlépe a tak musel Michal opět bojovat o svou pozici s mnoha jezdci. Následovalo postupné probíjení se startovním polem. Do šikany před cílem Michal Bursa v předposledním kole vybrzdil Němce Aschenbrenera a dostal se na bodovanou pozici. Ten to však na cílové rovince okamžitě vrací. Během posledního kola si ještě třikrát mění pozice. Cílem však projíždí německý pilot o 0,3 sec. před Michalem Bursou.
 
"Je to škoda. První bod byl blízko," řekl Michal Bursa po sobotním závodě, který sledovalo tisíce diváků čekajících na závody Grand Prix. "Celý závod jsem postupoval dopředu a díky tuhému boji v posledním kole jsem byl nucen na malou chvíli vyjet z ideální stopy. Tím jsem ztratil kontakt a do poslední šikany jsem najížděl s asi desetimetrovou ztrátou na jezdce přede mnou. Nešlo se tam už nacpat, hrozil by tím pád obou jezdců. Stále se učím a jak jsem již zmiňoval, nejde mi letos o body, ale o to, abych dostal do podvědomí zcela odlišnou techniku jízdy a přizpůsobil se i režimu motoru. Zatím to má stoupající tendenci a to je dobře. 16. místo je zatím můj nejlepší výsledek v BMW Boxer Cupu."
 
Další závod BMW Motorrad Boxer Cupu se koná za tři týdny ve své domovské zemi – Německu, kde je na programu závod opět v rámci Grand Prix na okruhu Sachsenring. Michal Bursa ne německém okruhu ještě nikdy ve své kariéře nestartoval a tak se ještě před samotným závodem vydá na Sachsenring testovat. Toto testování se odehraje v prvních dnech příštího měsíce.
 
 
tisk info

Petr Štola, www.bursa-michal.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose