www.car.cz
 

Jirka Janák odstartuje v přímořském Zandvoortu z šesté řady
     13.7.2008 07:12 - tisková zpráva


Po dnešní bláznivé kvalifikaci patří českému závodníkovi 12. místo, se ztrátou 0,9 desetin na vítěze.

„Dnešní kvalifikaci byla nejbláznivější, kterou jsem zatím zažil. Po vyjetí a jednom zahřívacím kole, jsem se pustil do dvou ostrých kol. V prvním jsem zajel rychlý čas, ale v druhém jsem měl započato značně lépe. Tlak v pneumatikách byl totiž nastaven tak, aby auto fungovalo nejlépe ve třetím kole.

Ale právě v polovině třetího kola byly vyvěšeny žluté vlajky. Jeden ze soupeřů skončil mimo trať, zahrabal se do záchytné zóny takovým způsobem, že ho nebylo možno vytáhnout. Proto byl měřák zastaven červenou vlajkou. Potom zase začalo pršet a když už trať oschnula, další ze soupeřů vyletěl mimo trať a byla opět červená. Aby toho nebylo málo, na posledních deset minut zase pršelo. Neskutečná kvalifikace.“, komentoval Jirka.

„Strašná škoda, že jsem nemohl dokončit mé ostré kolo. Ale z dvanáctého místa se určitě dá zajet slušný výsledek, o který se zítra poperu.“

Zítřejší závod je na programu netradičně až po závodě DTM, a to ve tři hodiny. Jirkovo počínání můžete sledovat v přímém přenosu na programu Sport5.

 

www.jiri-janak.com 


 
 
Fotogalerie:   ME v autocrossu v Nové Pace 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose