www.car.cz
 

Mičánek junior v tréninku v Zandvoortu po defektu těžce havaroval
     12.7.2008 07:49 - tisková zpráva


Smůla potkala brněnského automobilového závodníka ve druhém pátečním podvečerním tréninku před nedělním šestým závodem letošního devítidílného seriálu Porsche Carrera Cup na okruhu v nizozemském Zandvoortu. V rychlosti okolo 190 kilometrů v hodině Mičánkovi praskla zadní pneumatika.

Vůz se stal neovladatelným a skončil po letu vzduchem mimo závodní dráhu. Trénink byl okamžitě přerušen, Mičánek byl po šoku převezen na mobilní kliniku. Po nezbytném ošetření potlučenin a pozorování jej lékaři po půlhodině propustili.

"Pokusíme se vůz do sobotního tréninku přes noc opravit. Naštěstí se vyhnul kotrmelcům přes střechu, takže by se to mohlo podařit tak, aby mohl Jirka v sobotu zasáhnout do kvalifikace. V posledních závodech si vybíráme do dna porci smůly. Přitom v prvním tréninku se Jirka výrazně zlepšil oproti svým osobním rekordům na tomto okruhu," uvedl šéf stáje a závodníkův otec Jiří Mičánek senior.

JiPo


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2008: Matzke a Skula zlatí na Oscherslebenu, foto týmu K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose