www.car.cz
 

IRC Rally Russia : Kopecký se nečekaně potkal s balvanem za horizontem a ztratil pozici
     12.7.2008 00:16 - tisková zpráva


IRC Rusko :balvan za horizontem prorazil pneumatiku soutěžního speciálu Peugeot 207 S2000 Kopeckého

Intercontinental Rally Challenge

Rally Russia, Rusko
Pátek, 11.července 2008

Jana Kopeckého postihl ve druhé etapě defekt

Druhou etapou pokračovala v pátek Rally Russia, která je součástí Intercontinental Rally Challenge. Páteční etapa se skládala se čtyř rychlostních testů a každý z nich měřil téměř třicet kilometrů. Včerejší charakter etapy byl velmi podobný rychlým finským soutěžím, v páteční etapě naopak čekaly na posádky erzety vedoucí po rozbitých cestách s hlubokými vyjetými kolejemi a povalujícími se nebezpečnými balvany.

Do páteční etapy vstoupila posádka Jan Kopecký-Petr Starý výborně, neboť v úvodní erzetě dnešního programu dosáhla dvojice týmu Motorsport Kopecký třetího času a tím se posunula na vynikající stříbrnou pozici průběžného hodnocení Rally Russia. Bohužel hned v následujícím testu ležící balvan za horizontem prorazil pneumatiku soutěžního speciálu Peugeot 207 S2000 a česká posádka si připsala čtyřminutovou ztrátu.

Následoval pokles v průběžném pořadí až na jedenáctou příčku. Během dvou závěrečných rychlostních zkoušek dnešní etapy se ještě Jan Kopecký dokázal vrátit do desítky nejlepších a do poslední etapy odstartuje z průběžné sedmé pozice.

„Pochopitelně jsem zklamán. Ačkoliv jsme očekávali v dnešní etapě rychlostní zkoušky, ve kterých bude silně hrozit vzhledem k povrchu testů nebezpečí defektu, nelze tomuto riziku nikdy stoprocentně předejít.

V úvodním testu jsme se posunuli v průběžném hodnocení na druhou pozici. Ve druhé dopolední rychlostní zkoušce však v pasáži několika zatáček ležel za horizontem vyhrabaný balvan přímo ve stopě. Když jsem jej zaregistroval, nešlo zamezit střetu s tímto kamenem, který následně prorazil pneumatiku.

Část erzety jsme ještě absolvovali s defektem, ale pak jsme museli kolo měnit na rychlostním testu, neboť do cíle nejdelší vložky soutěže bylo ještě daleko.
Dnes nás opustilo štěstí, neboť soutěž byla velmi dobře rozjetá. Teď nám nezbývá nic jiného než se pokusit v závěrečné etapě ztrátu snížit a dosáhnout co nejlepšího možného umístění,“ řekl jezdec Jan Kopecký.


www.motorsport-kopecky.cz 


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký, IRC v Rusku 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose