www.car.cz
 

Mičánek s opraveným Porsche zopakoval v Zandvoortu loňský výsledek - 23
     13.7.2008 18:45 - tisková zpráva


Hektický víkend v šestém díle seriálu Porsche Carrera Cup na okruhu v nizozemském Zandvoortu zakončil brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek 23. místem, což je stejné umístění jako před rokem. Už v prvním okruhu musel odstoupit z boje další český jezdec Jiří Janák.

Na rozdíl od loňského roku si ale tentokrát Mičánek v Zandvoortu prožil v průběhu tří dnů několik stresových okamžiků. V pátečních trénincích dvakrát opustil trať. Druhý výlet mimo okruh, který způsobilo prasklé zadní kolo, skončil nepříjemnou havárií.

Po ní byl Mičánek chvíli v bezvědomí a s pohmožděninami skončil na mobilní klinice, odkud jej lékaři po půlhodině propustili. Noc z pátku na sobotu strávili mechanici týmu tvrdou prací na přípravě vozu k sobotní kvalifikaci. Kromě karosářských prací si vyžádala opravu i převodovka a motor.

Aby smůly nebylo dost, tak těsně před startem nedělního odpoledního závodu vystřídal slunečné počasí déšť. "Všichni jezdci šli do rizika a vyjeli na suchých pneumatikách. Vyzkoušeli jsme to také, ale mokrá trať není moje nejsilnější stránka. Navíc jsem nechtěl znovu bourat, protože havárií už bylo dost. Proto jsem jel opatrněji," uvedl po závodě Jiří Mičánek.

Závod skončil tři kola před koncem po Armindově havárii, kterého potkalo něco podobného, jako v pátek Mičánka. Zablokovalo se mu kolo a kutálel se s autem přes střechu mimo trať. Už v prvním okruhu skončil po havárii musel odstoupit z boje další český jezdec Jiří Janák. Poslední tři kola už jezdci dokončili za safety carem.

"Na to, jak situace v pátek začala, skončil z našeho pohledu závod ještě docela slušným výsledkem. Nyní se už muísme přiípravit na příští závod, který je na programu za dva týdny na Nürburgringu," zhodnotil působení svého syna šéf stáje Jiří Mičánek senior.

Závod v Zandvoortu skončil jednoznačným úspěchem německých jezdců, do bodované patnáctky se jich vtěsnalo dvanáct.

 

Výsledky : 1. Seyffarth 28:31,417, 2. Mamerow -7,962, 3. Rast (všichni Něm.) -11,774, ... 23. Mičánek (ČR) -1:49,151.

 

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Výstava amerických aut - Olympia Brno, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose