www.car.cz
 

SCC: První housle pro Künga
     14.7.2008 18:50 - Vladimír Rožánek


Pátý a šestý díl má za sebou série Sports Car Challenge na Oscherslebenu v Německu. V kvalifikaci si nejlépe počínali Albert Kirchdorf s Porsche 996 v GT vozech, Georg Hallau na Pilbeamu Nissan a v divizi 2 Siegmar Pfeifer z Rakouska. Při jeho letošní premiéře mířil zřejmě hodně vysoko.

 

Na čele prvního závodu se utvořila silná trojka. Hallau s Pilbeamem, Noel Haggen s PRC BMW a Ital Barisone s Lucchini. Hallau si před Italem Barisonem udržoval dostatečný náskok. Ovšem jejich souboj vyvrcholil uprostěd závodu. Tam se začala ukazovat síla Beisela, který se tak díky chybám svých soupeřů postupně vypracoval až na první místo a v závodě zvítězil. V poslední fázi závodu vedl sice Barisone s Lucchini, ovšem nezvládl tlak Gerda Beisela s Normou a musel se tedy spokojit až s druhou příčkou. Na Hallaua zbyl bronzový věnec, i když měl na víc, premiérové body Pilbeamu potěšily. Čtvrté místo obsadil Peter Kormann, který letos startoval poprvé a předvedl pěkný výkon. Noel Haggen se po nadějném začátku dopracoval po chybách až na 13. místo a Sabrina Hungebühler závod nedokončila. V divizi druhé ukořistil vítězství Gerhard Münch na Normě a druhý skončil Mirco Schultis s PRC BMW. Třetí skončil debutant Pfeifer.

 

GT vozy opanoval Kirchdorf s Porsche 996, před Benderem a Dechentem. Mezi vozy Crossle Ford zvítězil Švýcar Grau, který tak využil neúčasti Feigenwintera.

 

Druhý závod se jel ve znamení duelu Rakousko-Švýcarsko. Z pole positions odpálil po startu Gerd Beisel s Normou CN4 Nissan. Noel Haggen si to rozdával v souboji o druhou příčku s Němcem Schultisem, ovšem jeho snaha byla moc velká a po probržděné zatáčce propadl až na osmé místo. Velký kus práce zastali Bruno Küng a Sabrina Hungebühler, kteří po nedokončené první jízdě startovali zezadu. Po čtyřech kolech se však dokázali přiblížit na dohled vedoucí skupince. Nakonec dokázali oba dva udolat Beisela a tak první letošní vítězsví si připsal Rakušan Küng, před Švýcarkou Hungebühler. Čtvrtým místem se opět předvedl Kormann s agregátem BMW z DTM. Páté místo celkově obsadil další Rakušan Mitländer, který za sebou v těsném závěsu přivezl vítěze druhé divize Němce Müncha. Ital Soleri skončil trochu za očekáváním a Lucchini dovezl až na desátém místě. Wolfert, který vystřídal za volantem bronzového Pilbeamu Hallaua, dokončil závod na Oscherslebenu až na sedmém místě.

Druhá divize skončila tedy totálním jásotem dvakráte úspěšného Müncha, druhý dojel Němec Rüffer s další Normou Honda a bronz patřil Schultisovi.

GT vozy se staly doménou Bendera, před Ch. Pladwigem a Sennem. Všichni využívali potenciálu motorů Porsche.

 

Výsledky Sports Car Challenge Oschersleben:

 

  1. závod:

 

G.Beisel (D) – Norma CN4 Nissan ex Daytona – D1

M.Barisone (I) – Lucchini BMW 3,0 – D1

G.Hallau (D) – Pilbeam Nissan – D1

P.Kormann (D) – PRC BMW – D1

G.Münch (D) – Norma M20 Honda CN – D2

M.Mitländer (A) – PRC BMW – D1

A.Kirdorfer (D) – Porsche 996 – D3

M.Schultis (D) – PRC 07 Honda CN – D2

S.Pfeifer (A) – PRC BMW CN – D2

J.Bender (D) – Porsche 997 GT3 Cup – D3

 

2.        závod:

 

B.Küng (A) – PRC BMW 3,0 – D1

S.Hungebühler (CH) – PRC BMW 3,0 –D1

G.Beisel (D) – Norma CN4 Nissan ex Daytona – D1

P.Kormann (D) – PRC BMW – D1

M.Mitländer (A) – PRC BMW – D1

G.Münch (D) – Norma M20 Honda CN – D2

T.Wolfert (D) – Pilbeam Nissan – D1

H. Noel Haggen (D) – PRC BMW 3,0 – D1

T.Rüffer (D) – Norma M20 Honda CN – D2

G.Soleri (I) – Lucchini BMW 3,0 – D1

 

Vláďa Rožánek, foto Eike Funke

Sports Car Challenge 2008


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge v Mostě - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose