www.car.cz
 

Česká motokrosová elita zamíří do Petrovic u Karviné
     15.7.2008 08:23 - tisková zpráva


Motokros ještě zůstává na Moravě

Po nedávném závodě v Šumperku také čtvrtý díl Profi Auto Iveco Cupu 2008, mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu, se odehraje na Moravě. Česká motokrosová elita a její zahraniční soupeři však tentokrát zamíří severněji, do Petrovic u Karviné, ležících na frekventovaném česko - polském hraničním přechodu.

 Samotný motokrosový areál se nachází v příjemném přírodním prostředí s vilkovými a chatovými objekty. Diváci se v neděli 27. července navíc možná stanou přímými svědky historicky posledního významného motokrosu v Petrovicích: už v příštím roce by měl totiž pořádající Automotoklub Petrovice u Karviné přesunout svoje aktivity do zbrusu nové lokality v rekultivačním území vytěženého uhelného dolu.

Stávající trať zůstane pouze tréninkovou a nadále tak bude plnit poslání výchovy mladých motokrosových talentů.

Mezi tamní jezdecké produkty patří například, bohužel momentálně zraněný, několikanásobný motokrosový mistr republiky Jan Zaremba. Nelze však zapomenout ani na zkušeného Jindřicha Hrabicu, jehož stejnojmenný otec je funkcionářským tahounem petrovického AMK. Hrabica junior se vyznamenal loni při závodě v Třemošnici, kde pohotovým a odborně fundovaným zákrokem pomohl na trati zachránit život svému zraněnému soupeři.

V Petrovicích často trénuje i špičkový slovenský motokrosař Tomáš Bučenec. Ten se loni stal mezinárodním mistrem České republiky ve třídě MX2, letos však přestoupil do silnější třídy Open, v níž závodí na stroji Honda.

Naposledy mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu přilákalo diváky do Petrovic v roce 2005, takže tamním fanouškům mezitím pořádně vyhládlo a kýžené neděle 27. července se už nemohou dočkat.

Kalendář 2008

datum název závodu místo  
20.04.08 MOTOKROS - PACOV PACOV 
01.06.08 MOTOKROS - STŘÍBRO STŘÍBRO 
22.06.08 MOTOKROS - ŠUMPERK ŠUMPERK 
27.07.08 MOTOKROS - PETROVICE PETROVICE u Karviné 
31.08.08 MOTOKROS - HOLICE HOLICE 
05.10.08 MOTOKROS - KRAMOLÍN KRAMOLÍN 
18.10.08 MOTOKROS - KAPLICE - družstva KAPLICE

Více : http://www.moto-cross.cz/


 
 
Fotogalerie:   ME Autocross Nová Paka 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose