www.car.cz
 

ZLÍNSKÁ CLASSIC TOUR také letos v rámci blížící se Barum rallye
     17.7.2008 10:07 - tisková zpráva


ZLÍNSKÁ CLASSIC TOUR se uskuteční v rámci barumky již pošesté

V rámci letošního osmatřicátého ročníku Barum rally Zlín se uskuteční již VI. ročník ZLÍNSKÁ CLASSIC TOUR. Soutěž jízdy pravidelnosti se uskuteční v sobotu 23. srpna ve Zlíně a okolí. Zlínský veterán car club při Rally Auto Klubu v AČR připravil soutěž pro automobily vyrobené v letech 1946 – 1970 a pro pozvané mladší ročníky (mimo vozidla závodní) s dvoučlennou posádkou.

„Trasa jízdy pravidelnosti povede po uzavřené rychlostní zkoušce a pojede se hned za startovním polem rally, čímž docílíme jedinečného zážitku a atmosféry. Ostatní trasa soutěže povede po silnicích II. a III. třídy okolím Zlína a celková délka tratě nepřesáhne sto kilometrů,“ objasnil Antonín Smažinka, hlavní organizátor. Pořadatel má právo výběru vozidel. Účastník – řidič musí při přejímce předložit řidičský průkaz pro danou skupinu motorových vozidel a platné doklady od vozidla, tzn. osvědčení o registraci vozidla nebo průkaz HV, doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla pro rok 2008.

„Soutěž bude probíhat podle itineráře za běžného silničního provozu, soutěžící pojedou na vlastní nebezpečí a během celé soutěže se musí řídit pokyny pořadatelů a podmínkami soutěže. Při jízdě musí dodržovat pravidla provozu na pozemních komunikací, a to na uzavřených i neuzavřených komunikacích. V případě porušení pokynů, podmínek nebo pravidel silničního provozu, bude soutěžící vyloučen,“ řekl Smažinka.

Podmínky pro hodnocení jsou dodržení trasy soutěže (průjezdní kontroly potvrzené v jízdním výkazu), dosažený časový rozdíl jízdy pravidelnosti a orientační jízda. Startovné za vozidlo činí 500 Kč a maximální počet vozidel na startu je stanoven na 30. Zvláštní ustanovení a přihlášku najdete na internetové adrese www.barum.rally.cz.

Vyplněné přihlášky zasílejte nejpozději do středy 30. července, případně další informace získáte na e-mailové adrese autoskola@rallyzlin.cz. ZLÍNSKÁ CLASSIC TOUR – jízda pravidelnosti nemá žádnou souvislost se STAR RALLY, která se ve Zlíně uskuteční letos premiérově a diváci na rychlostních zkouškách uvidí historická soutěžní vozidla bez měření časů průjezdů.

Předběžný časový harmonogram VI. ZLÍNSKÁ CLASSIC TOUR - sobota 23. srpna 2008:
09:00 – 10:00 hodin: prezentace a technická přejímka – 21. budova
10:00 – 10:30 hodin: rozprava
12:45 hodin: odjezd od 21. budovy
13:00 hodin: start soutěže pod Velkým kinem
14:05 hodin: vložená jízda pravidelnosti 1. kolo
14:35 hodin: vložená jízda pravidelnosti 2. kolo
16:00 – 17:00 hodin: výstava vozidel - náměstí Práce, Zlín
17:00 hodin: vyhlášení výsledků soutěže a předání cen

Ve Zlíně 11. července 2008 Roman ORDELT

tiskový mluvčí Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose