www.car.cz
 

Naši v Oscherslebenu bojovali o mety nejvyšší
     16.7.2008 20:03 - tisková zpráva


DMV Tourenwagen Challenge: VEKRA-ČSMS Racing Team v Oscherslebenu bojoval o mety nejvyšší

Oschersleben, Německo -

Německý Oschersleben hostil další z podniků seriálu "DMV Tourenwagen challenge" a VEKRA-ČSMS Racing Team byl jako vždy připraven bojovat o mety nejvyšší. Alfa 147 a cupova Octavia se staly zbraněmi, se kterými tento víken hájila svou čest v mezinárodním klání stáj VEKRA - ČSMS.

Za volantem Alfy se střídali Petr Fulín s Danielem Skalickým, růžovou barvu Octavie pak přijela do Oscherslebenu soupeřům předvést v nejlepším světle Laura Hájková. Petrovi se na Oserschlebenu tradičně hodně daří a věřil ve výborný výsledek, Laura pak chtěla navázat na vynikající výsledky z minula.

Kvalifikace do prvního závodu sice mohla dopadnout lépe, ale třetí místo Petra a páté místo Laury slibovalo zajímavou podívanou. Odstup od ostatních byl minimální a tak jsme byli přesvedčeni, že závod ukáže skutečný potenciál našich jezdců a budeme schopni bojovat o podiové umístění. Kvalifikace do druhého závodu byla ovlivněna poruchou na technice, ale i tak jsme na tom nebyli špatně. Laura na třetím místě a Dan na místě pátém. Alfa s Octavii si tak prohodily pozice.

Start do prvního závodu proběhl v pořádku, Petr i Laura své pozice udrželi a začali postupně předjíždět své soupeře. Petr bojoval velmi náruživě s vozy ze silnejších tříd, Lauru jeden takový dost nemístným způsobem blokoval. Oba jezdci však dokázali výrazně vylepšit svá umístění z kvalifikace a velikou radostí tak bylo první místo ve skupině pro Petra a třetí místo pro Lauru.

Druhý závod se ukázal být velmi náročným. Dan se dotahl z pátého místa až na čelo ve skupině. Ovšem jeho soupeři mu nedali vydechnout a byli jsme svědky nádherných soubojů, předjížděcích manévrů na hranici možností vozů, některé pak v podání pilota stáje Scuderia C´EST LA VIE dokonce za ní. Jeho předjetí v oblaku modrého kouře, při stojících kolech, zůstane navždy vryto v paměti diváků. Dan tuto nebezpečnou situaci zachránil a zabránil kolizi.

Souboj tří vozů na špici byl opravdu nádherný a všich přáli Danovi vítězství. Při žlutých vlajkách v první zatáčče však do Dana nešťastným způsobem najel jeden z jeho soupeřů a všechny naděje se nenávratně rozplynuly. V závodě nemohl dál pokračovat a tak čest našeho týmu hájila dál jen Laura, která po souboji trvajícím celý závod obsadila krásné třetí místo.

V silné konkurenci se náš tým neztratil a nám nezbývá než Vás pozvat na další podnik Octavia Cupu, který se jede už za 4 týdny.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC atd. Estoril 2008 podruhé, foto Zdeněk Strnad

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose