www.car.cz
 

David Vršecký a nejlepší řidič SM, tentokrát za volantem Octávie RS
     19.7.2008 20:10 - tisková zpráva


Vršecký a nejlepší řidič Světa motorů!

Vedoucí muž průběžného pořadí Evropského poháru závodních tahačů z týmu Buggyra International Racing System David Vršecký strávil čtvrtek na autodromu v Mostě. Nikoliv však za volantem svého letos stěží porazitelného speciálu, ale jako účastník finále 6. ročníku soutěže o Nejlepšího řidiče Světa motorů!

Byť tentokrát David sedlal spolu s elitními jezdci soutěží rallye Janem Kopeckým a Michalem Vorbou místo trucku vozy Škoda Octavia RS (typy TFSI a TDI CR), nad svou účastí na akci neváhal.
 
"V první řadě považuji Svět motorů za vysoce prestižní domácí titul, který dělá hodně jako pro náš sport, tak pro české motoristy vůbec," prohlásil po skončení akce současný evropský lídr, který vozil hosty a účastníky soutěže druhým rokem. "Kromě toho považuji akce tohoto typu za velmi užitečné. Mám už něco za sebou, přesto zastávám názor, že právě v běžném silničním provozu platí slogan o tom, že nikdo není dokonalý dvojnásob."

Davidovi se jízda v dieselovém automatu velmi zamlouvala. "Ve tvářích lidí na sedadlech spolujezdce byl vidět náznak křeči, ale lze to pochopit. Asi nejsou na podobný způsob jízdy zvyklí," řekl David, který by dle vlastních slov do Škody Octavie RS okamžitě "šel." "Auto se chovalo na okruhu skvěle i poté, co jsem vypnul kontrolu trakce ESP. Velmi příjemným překvapením byly brzdy. Fungovaky bezvadně."

Do Mostu se David vrátí poslední víkend v srpnu (30. a 31. 8.), kdy se zde jede šestý podnik evropského poháru tahačů. Poprvé po dvanácti letech přijede na severočeský okruh český závodník jako vedoucí jezdec seriálu.Navíc na závodním speciálu s visačkou Made in Czech Republic!

O akci Nejlepší řidič Světa motorů i účasti Davida a dalších závodníků se můžete dočíst v časopise Svět motorů 30/08, který vychází v týdnu od 21. července.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Bowling s jezdci MS Superbiků Brno 2008, foto David Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose