www.car.cz
 

WSBK-Brno – 2. závod vyhrál opět Troy Bayliss na Ducati , Jakub Smrž dojel na 11. místě
     20.7.2008 16:53 - Jirka Navrkal


Dokonalou nadvládu strojů Ducati nad Brněnským závodem WSBK dokázal svým druhým vítězstvím Troy Bayliss. Druhé i třetí místo odsadily taktéž jezdci na ducati v pořadí Fabrizio a Biaggi..

Po startu tohoto závodu se opět vytvořila pětičlená skupinka jezdců Bailyss,Biaggi,Corser,Neurkirchner,Fabrizio , kteří diktovali tempo závodu a všem bylo jasné že právě mezi těmito jezdci se rozhodne o vítězi tohoto závodu.V průběhu závodu si tito jezdci měnily pozice a nechávali diváky v napětí jak závod dopadne. V druhé polovině závodu se z této skupinky odtrhl Troy Baylliss a vytvořil si nepatrný náskok , který si z přehledem pohlídal a dojel si pro druhé vítězství v tomto víkendu. O druhé místo se stále přetahoval Troy Corser na Yamaze a Max Biaggi na Ducati. Jenže na ně vyzrál Michele Fabrizio z tovární Ducati , když v první zatáčce po startu v posledním kole předjel na brzdy Troye Corsera a v poslední serii zatáček se jako v prvním závodě dostal před Maxxe Biagio a senzačně obsadil druhé místo. Třetí dojel Max Biagi a čtvrté místo zůstalo Troyi Corserovi. N a pátem místě dojel mladý Němec Neurkirchner na Suzuki a šestý skončil Kiyonari na Hondě. Sedmé místo vybojoval největší smolař tohoto závou Niriyuki Haga na Yamaze , který startoval do závodu z boxů a po průjezdu prvního kola figuroval na 29. místě..

Jakubovi Smržovi se opět moc nepovedl start do závodu a po průjezdu 1. kola se pohyboval na 15. místě. Díky bojovnosti se v závěru závodu probojoval na konečné 11. místo.

Troy Bayliss si upevnil svoji vedoucí pozici v absolutní klasifikaci šampionátu a na svém kontě po závodech v Brně má 309 bodů a před Neukirchnerem si vytvořil již náskok 79 bodů. Situace za Baylissem je velmi zajímavá. Mezi druhým Neukirchnerem a pátým Hagou je jen 20 bodů rozdíl.. Kvarteto pronásledovatelů (Neukirchner, Corser, Checa, Haga) je v uctivé vzdálenosti. Jakub Smrž je v současné době na 14. pozici se ziskem 77. bodů

Šampionát bude pokračovat o víkendu 2.-3. srpna v Anglii na okruhu v Brands Hatch

Jiří Navrkal, Jaromír Navrkal


 
 
Fotogalerie:   WSBK Brno 2008 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose