www.car.cz
 

Brůzl s Němcem doma na Kopné opět na stupních a dál vedou
     tisková zpráva


Stupně vítězů byly dosaženy i ve třetím sprintu
Brůzl s Němcem letos podruhé získali bronz a udrželi vedoucí pozici
 
Bilance týmu Defend-Lock motorsport se při třetím podniku mistrovství České republiky ve sprintrallye obohatila o další medailový úspěch. Stejně jako ve druhé soutěži šampionátu, také v Impromat rallyesprintu Kopná se o něj postarala posádka Vlastimil Brůzl – Petr Němec, která s vozem Škoda Felicia Kit Car 1600 získala opět bronz ve třídě A do 1600 ccm a další body za páté místo v klasifikaci skupiny A.
 
Na třetí pozici ve třídě a páté příčce v klasifikaci skupiny se Brůzl s Němcem usadili už po první z osmi rychlostních zkoušek. Na čtvrtém měřeném úseku potom posádka zaznamenala třetí nejlepší čas ve skupině a posunula se v průběžném pořadí na čtvrtou pozici. Po páté rychlostní zkoušce se ovšem situace zase změnila, dvojice Brůzl – Němec klesla zpět na páté místo, na němž následně s nevelkým odstupem za čtvrtou příčkou také soutěž dokončila. S body za třetí pozici v hodnocení třídy si posádka udržela své vedoucí postavení v průběžném pořadí šampionátu.
 
Se vzpomínkami na loňskou těžkou havárii jsme se rozjížděli opatrně, ale v polovině soutěže jsme už byly v pohodě a jelo se nám dobře,“ komentoval Brůzl. „Na poslední rychlostní zkoušce jsme začali v autě cítit benzín a kouřilo se nám od auta. Měli jsme obavy, že vůz začne hořet, ale naštěstí se nic takového nepřihodilo. Jsme velice rádi, že jsme sprint zdárně dokončili,“ doplnil jezdec.
 
Druhá týmová posádka Milan Poživil – Radek Ježek, která startovala také se Škodou Felicia Kit Car 1600, ve třetím podniku šampionátu další mistrovské body nezískala, protože ze soutěže odstoupila na třetím měřeném úseku. Příčinou byl průjezd příkopem. „Chtěl jsem si zkrátit jednu ostřejší levotočivou zatáčku a bohužel nás to uvnitř trochu nakoplo a stáhlo do příkopu,“ vypověděl Poživil. „Dostali jsme se pak zase zpět na cestu, ale protože jsme měli ohnuté levé přední rameno, nemohli jsme pokračovat dál,“ řekl dále pilot a dodal: „Do soutěže jsme vyjeli po více než měsíční pauze a tak se na prvních dvou měřených úsecích rozjížděli a dostávali do tempa. Na třetí rychlostní zkoušce jsme chtěli zrychlit a začít stahovat několikasekundovou ztrátu, kterou jsme měli na čtvrtou pozici ve třídě.“
 
Tisková zpráva
KLap

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose