www.car.cz
 

AAC Alpe Adria v chorvatské Rijece: Radek Rous znovu na výbornou
     22.7.2008 21:09 - tisková zpráva


Kralický závodník vede kubaturu supersportů i superstocků
Radek Rous znovu na výbornou

Čtvrtý závod motocyklového AAC Alpe Adria Cupu v kubaturách supersport a superstock se jel na okruhu v chorvatské Rijece. Na startu obou závodů nechyběl s Yamahou R6 ani jezdec znojemského Klub racing teamu Radomil Rous, který i tentokrát potvrdil svoji skvělou formu. Třicetiletý jezdec z Kralic na Třebíčsku si letošní sezónu užívá a na jeho výkonech to je patřičně znát. V závodě superstocků totiž v Chorvatsku vyhrál a v supersportech dojel třetí.

„V superstocích jsem startoval z pole position, ale start se mi příliš nepovedl. Klesl jsem až na čtvrté místo a musel stahovat náskok jezdců na čele,“ kroutil hlavou nad nepovedeným začátkem závodu Rous, který ale své soupeře v polovině závodu dojel a navíc se dostal před ně. „Dostal jsem se do čela a vybudoval si třívteřinový náskok. Ten jsem uhájil až do konce.“

Druhý za kralickým závodníkem dojel Ital Tommasini a třetí Maďar Juhász. „Motorka tentokrát fungovala výborně, jsem velmi spokojený,“ dodává Radomil Rous.

Závod supersportů ovládl domácí závodník Valjan, který s přehledem zvítězil před druhým Slovincem Pintarem a Radomilem Rousem. „Startoval jsem z druhého místa a start se tentokrát vcelku povedl. Jenomže Valjan nám brzy ujel a já závodil jen s Pintarem,“ popsal druhý nedělní závod jezdec, který ale sportovně uznal, že na rychlého Slovince neměl.

„Pintar má velmi rychlou motorku. Sice jsem ho chtěl zkusit předjet, ale byl by to velký risk. proto jsem vsadil na jistotu a dojel třetí,“ vysvětluje jezdec znojemského KRTZ.

V průběžném hodnocení obou kubatur prestižního Alpe Adria Cupu je Radomil Rous na čele. V superstocích vede s třiašedesáti body před Václavem Bittmanem a Igorem Kalábem, kteří se ale závodu v Rijece tentokrát nezúčastnili. Kubatuře supersporetů vévodí Radomil Rous s devětadevadesáti body před druhým Valjanem (82) a třetím Pintarem (72).

Další závod Alpe Adria Cupu se jede spoečně se závodem domácího mistrovství republiky už o nadcházejícím víkendu v Mostě.


Průběžné pořadí AAC Alpe Adria Cupu – superstock: 1. Radomil Rous (CZE, Yamaha, 63), 2. Václav Bittman (CZE, Yamaha, 38), Igor Kaláb (CZE, Yamaha, 34).
Průběžné pořadí AAC Alpe Adria Cupu – superssport: 1. Radomil Rous (CZE, Yamaha, 99), 2. Loris Valjan (CRO, Yamaha, 82), 3. Bostjan Pintar (SLO, Yamaha, 72).

 


MARTIN MUTL


 
 
Fotogalerie:   Mistrovství světa Superbiků - Brno 2008, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose