www.car.cz
 

Amatéři vrchaři závodili v Praze
     22.7.2008 21:14 - tisková zpráva


Vrchařský seriál M ČR amatérů zavítal za rekordem do matičky Prahy

Za rekordní jezdecké účasti pokračoval seriál M ČR amatérů dalším podnikem a to přímo v hlavním městě. Čekala nás 3,5km dlouhá trať, z větší části po místní úzké a rozskákané silnici. Závod se jel za velmi slušné divácké účasti. Zde musím poděkovat redaktorce novin Prahy 12 paní Beranové. Mít spoty v několika radiích a několik živých vstupů a rozhovorů s aktéry a večerní aktuální zpravodajství na ČT 24, to se jen tak nepovede.

Domnívám se, že trať je svým profilem velmi náročná a a pro mě osobně úžasná. Povede-li se po dostavbě tunelů nový povrch, tak bude patřit k nejtěžším v seriálu.

Asi všem bylo jasné, že při takové účasti a složité logistice / depo v cíli a bus/ se bude soutěžit až do večera. Bohužel snaha pořadatelů o dokončení obou jízd byla uťata jezdcem „Firemanem“, který v nejužším místě pověsil svou Corvette na svodidla takovým způsobem, že hasiči museli uřezat svodilo pod vozem.

Proto se všem jezdcům počítala pouze prvá jízda. Tentokrát vůbec nefungovala spolupráce s časoměřiči a zasadím se osobně pro příště, že takto špatně Vás již nikdy nebudem informovat o časech. Na obranu časoměřičů je nutné si uvědomit, že při takové účasti již nemohou být registrace ráno / poslední jezdec se registroval v 9h.../. Časoměřič musí mít v době prvého tréninku kompletní startovní listinu, což tady nemohl. Pak někteří jezdci v tréninkové jízdě nebyli zahrnuti.

Řešilo se několik problémů souvisejících z premiéry zde. Např. Je nutné zajistit omezení busové linky 165, lépe připravené vysílačky, více pořadatelů na svoz, omezit zde účast na 120 jezdců a nebo objíždku. Musím zde osobně poděkovat Romanovi Linhartovi, a měli by všichni. Bez jeho vyčerpávajícího úsilí bychom tady snad ani jet nemohli. Opravdu nikdo z Vás netuší co všechno se muselo zde řešit! Máme spoustu nových zkušeností do dalších závodů.

Zabezpečení tratě bylo opět na dobré úrovni a bylo pouze několik menších havárií.

Závěrem děkuji všem pořadatelům za obětavou činnost a osobně se omlouvám oběma dívkám / SDH Cholupice/na kulaťáku v Točné.


Eduard Patera


 
 
Fotogalerie:   ME do vrchu na Pezinské Babě fotili Tonda a Pavel Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose