www.car.cz
 

Již 50. výročí založení továrny ve městě Vigo ve Španělsku
     23.7.2008 07:32 - tisková zpráva


PSA Peugeot Citroën oslavuje 50. výročí založení továrny ve španělském městě Vigo

Skupina PSA Peugeot Citroën oslavila v úterý 15. července 2008 již 50. výročí založení své továrny ve španělském městě Vigo. Oslava se konala za přítomnosti Jejího Veličenstva krále Juana Carlose I., Jejího Veličenstva královny Sofie a předsedy dozorčí rady skupiny Thierry Peugeota.

Skupina PSA Peugeot Citroën, která v největším galicijském městě průmyslově působí již od roku 1958, je jedním z hlavních subjektů místní ekonomiky a je největším podnikem tohoto španělského regionu.

Díky své přítomnosti ve Vigo mohla skupina PSA vytvořit skutečný klastr, soubor propojených podniků působících v automobilovém průmyslu, který dnes seskupuje 87 dodavatelů.

V roce 2007 se ve Vigo vyrobilo 547 000 vozů, což z továrny činí největší průmyslový podnik skupiny PSA Peugeot Citroën. V roce 1958 se zde vyrobilo čtyři sta vozů 2 CV AZU.

Ve Vigo se v současnosti vyrábí Citroën C4 Picasso, Grand C4 Picasso, Xsara Picasso, Berlingo First a nové Berlingo, dále Peugeot Partner Origin a nový Partner.

Během oslavy tohoto výročí vyzdvihnul Thierry Peugeot význam továrny ve Vigo v rámci výrobní základny PSA Peugeot Citroën a její přínos k dynamice evropského průmyslu.

Martina Bedrnová                                            Radka Matthey
Public relations                                               Public relations
CITROËN ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.          PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o


 
 
Fotogalerie:   ME do vrchu na Pezinské Babě fotili Tonda a Pavel Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose