www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch na Kopné opět na stupních vítězů - a před Pechem
     tisková zpráva


Výborným výkonem se blýskly obě posádky OMV Rally Teamu na skvěle obsazeném Rallysprintu Kopná. Hlavním úkolem bylo především precizně připravit auta na Rally Bohemia, ale Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem od prvních kilometrů zároveň rozehráli vyrovnanou partii s Romanem Krestou a Václavem Pechem.
 
„Už loni jsme tu jeli rychle s corollou a i tentokrát vše klapalo. Škoda drobných chyb. Na RZ3 jsme byli na chvíli mimo trať a ztratili asi 10 sekund, díky tomu se dostal Roman před nás. Další časovou ztrátou pro nás byl defekt levé přední pneumatiky, naštěstí nedaleko cíle. Do posledních dvou testů jsme tedy nastupovali se stejným časem jako Vašek Pech a hodně se na nich závodilo,“ líčil dramata sprintu Štěpán Vojtěch.
 
 A co nastavení vozu před Rally Bohemia? „Zkoušeli jsme různá nastavení pro jednotlivé „rundy“ s ohledem na rozdílný povrch a řekl bych, že s poznatky, které jsme získali, jsme precizně připraveni na Bohemku,“ potvrdil Štěpán.
 
Tomáš Vojtěch měl před sebou na Kopné úkolů hned několik. Doladit nastavení vozu pro rallysprinty, kde používá ve svém peugeotu rychlostní skříň starší specifikace a tedy i jiné nastavení diferenciálů, odzkoušet některé varianty pro Rally Bohemia a oprášit spolupráci se staronovým navigátorem Štěpánem Palivem.
 
„Nejeli jsme s maximálním nasazením, ale myslím, že pořád celkem rychle. Za celou soutěž jsem udělal jednu chybu, kdy se mi auto svezlo až do „mlíka“ a nechal jsem tam asi 20 sekund. Se Štěpíkem jsme si osvěžili staré výrazy a na Bohemce už pojedeme na plno! Co se týče nastavení auta, na velké soutěže to bylo OK už v Krumlově a teď jsem dokončili setup i pro sprinty, takže doufám, že do konce sezóny už budeme jenom závodit,“ shrnul Tomáš.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose