www.car.cz
 

Lužický pohár se pojede v Polsku, jako Rajd Karkonoski 2008
     23.7.2008 11:46 - tisková zpráva


Lužický pohár pokračuje polskou soutěží

Druhou soutěží započítávanou do Lausitz Cupu – Lužického poháru 2008 je po 11. ročníku hrádecké Thermica rally Lužické hory polský Platinum Rajd Karkonoski, která se uskuteční 29. – 30. srpna. Před lety velice oblíbená a atraktivní soutěž se na několik let odmlčela, aby se letos uskutečnil již třiadvacátý ročník.

Rally se jede 29. – 30. srpna a je součástí již zmíněného Lužického poháru a také Mistrovství Polska. Centrem je město Jelenia Góra, které je z německých hranic vzdálené šedesát a z českých pouhých pětadvacet kilometrů. I proto se očekává velký počet příznivců rally z těchto zemí.

Platinum Rajd Karkonoski je rovněž zařazen do polského šampionátu – je jeho sedmou soutěží. Celkově trať měří 416 kilometrů, dvanáct náročných rychlostních zkoušek z toho tvoří 188 kilometrů. Nejdelší, nazvaná Podgórzyn, měří více jak devatenáct km.

Do klasifikace Lužického poháru se započítává pouze sobotní část. Její trať je dlouhá 218 kilometrů a je na ní šest měřených úseků o délce 91 km. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 16. srpen - 24 hodin.

Na startu by se měla objevit celá polská špička, dále řada českých a německých posádek, které chtějí uspět v celkovém pořadí Lužického poháru. Tam zatím dominují české dvojice, když vedou Sýkora se Škardovou před Mifkou a Plachým a Ducháčkem s Dufkem. Čtvrtí jsou Trněný s Kafkou a zatím pátý loňský vítěz Tošovský s Grossem.

Celkem bylo v Hrádku nad Nisou klasifikováno do Lužického poháru třicet posádek. Závěrečnou soutěží bude 16. – 18. října německá ADMV Lausitz rally v okolí Boxbergu.


Podrobnější informace o polské soutěži lze získat na stránkách www.rajdpolski.pl  nebo www.lausitzcup.pl.  






Hrádek nad Nisou 23. 7. 2008 Pavel Vydra
Tiskové středisko TRLH


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose