www.car.cz
 

Barumka se blíží a již nyní hlásí hvězdné startovní pole
     23.7.2008 11:56 - tisková zpráva


Letošní Barum rally Zlín se stane zřejmě nejkvalitnější automobilovou soutěží na území České republiky. Nejpopulárnější česká rally se započítává do Mistrovství Evropy v rally jezdců a Intercontinental Rally Challenge (IRC). A právě tyto dva prestižní seriály přilákají ve druhé polovině srpna do Zlína hvězdné startovní pole, které předčí všechny letos odjeté podniky v těchto seriálech.

Prim v letošní sezoně hrají vozy nové kategorie Super 2000. Doposud nejvíce jich startovalo v Portugalsku a v Belgii, kde se objevilo na startu shodně sedmnáct. Stejný počet figuruje i na seznamu přihlášených posádek na blížící se Madeiru. Zlínští pořadatelé se však netají ve svých předpokladech, že tohle číslo může být překonané. „Je to více než pravděpodobné. Samozřejmě jednáme s jednotlivými týmy a jezdci. Ve spolupráci s námi si zajišťují ubytování na termín soutěže, zajímají se o aktuální informace a další záležitosti,“ uvedl Miloslav Regner, ředitel Barum rally Zlín.

Smělé odhady hovoří o tom, že se objeví na startu barumky více než dvacet soutěžních speciálů této rychle se rozvíjející kategorie rallysportu. „Diváci se mohou rozhodně těšit na mimořádnou motoristickou podívanou. A to nejen co se týká jezdců, ale i vozového parku,“ řekl Regner. Pořadatelé evidují necelé dva týdny před uzávěrkou téměř přes třicet přihlášených posádek ze šesti evropských států. Do Zlína kromě pilotů České republiky již zaslali přihlášku jezdci Maďarska, Rakouska, Slovenska, Francie a Turecka.

Přihlášku do zlínského sekretariátu již poslali dva prioritní jezdci FIA B.

A to český úřadující šampion a vítěz zlínské rally z roku 2003 Václav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) a turecký jezdec Volkan Isik (Fiat Grande Punto S2000). Z jezdců vlastnící národní prioritu ASN jsou přihlášeni mnohonásobný šampion János Tóth z Maďarska (Peugeot 207 S2000), jeho krajan Róbert Bútor (Suzuki Swift S1600), čeští jezdci Václav Arazim, Vladimír Barvík, Milan Liška, Marcel Tuček, Jiří Volf a Slovák Peter Gavlák (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX). Z dalších zajímavých jmen se ve Zlíně objeví Francouz Laurent Viana (Citroën C2 R2 Max), Rakušan Kurt Adam (Seat Ibiza Cupra) nebo Maďar Egon Suba (Renault Clio Sport).

Vzhledem k tomu, že uzávěrka přihlášek pro soutěžíci je stanovena na 30. července, největší nápor sekretariát Barum rally Zlín ještě čeká. „Dobře víme, že jezdci se hlásí v posledních dnech a na poslední chvíli. Příští týden nás čeká velmi rušné období,“ uzavřel Regner


Ve Zlíně 22. července 2008 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Baba 2008 a šrot z BMW týmu Roberta Šenkýře, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose