www.car.cz
 

Interserii a MMČR D2 hostí Poznaň
     23.7.2008 17:53 - Vladimír Rožánek


Velká formulová bitva se chystá na okruhu v polské Poznani. Startuje zde o víkendu MMČR na okruzích, Interserie i polská Formula Supersport. Konkurence bude velká a uvidíme, jak si s ní poradí naši závodníci.

 

Interserie bude na okruhu v Polsku hostem již počtvrté. Po závodech na Pannoniaringu a Lausitzringu se tedy utká na polském okruhu, při svém třetím závodě. Na východ od Německa je Poznaň jedinou závodní tratí, která může pořádat mezinárodní závody na okruzích. Trať se nalézá poblíž letiště této velké metropole. Opět se pojedou dva sprint závody v délce přibližně 70km.

 

Thomas Conrad s formulí Renault, který vede pořadí Interserie, má hlavní protivníky v domácích matadorech – M.Kochanském ( Dallara 395 Mugen ) a M.Gillovi ( Reynard F3 VW ). Tito jezdci budou v domácím prostředí chtít vybojovat, co možná nejlepší umístění, jaké jim ovšem dovolí technika. Velká konkurence se ovšem čeká právě od nás. Strach nahání dobré výkony Martina Tlustého a Davida Palmiho s formulemi Renault, kteří mají na to, aby postrašili konkurenci z Interserie. V Maďarsku bodoval domácí Ratkai s Coloni Nissan a těšíme se, co předvede na dalším z postkomunistických okruhů tzv. Východního bloku. Rekordman okruhu Peter Milavec z Rakouska se také vrací na místo činu a s formulí Dallara Nissan V6 se pokusí upravit hodnotu rekordu místní tratě.

 

Kvůli pořadateli odřeknutému termínu na Lausitzringu (15.8.) se Interserie objeví zřejmě také v Mostě pří víkendu tahačů, kde se představí 30.8. před ca 50.000 diváky. Nebudou chybět vozy z Austria F3 Cupu a mostečtí diváci uvidí velmi rychlé stroje F3 i s Al Fardanem, jak tomu bylo začátkem roku.

 

Vláďa Rožánek

Interserie Sprint Challenge 2008

 

 


 
 
Fotogalerie:   Interserie Sprint Challenge 2007, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose