www.car.cz
 

Kopná Firlu nezklamala. A ani Firla tentokrát nezklamal a dojel těsně za TOP 10
     24.7.2008 10:18 - tisková zpráva


Ten, kdo o uplynulém víkendu navštívil oblíbený Rallysprint Kopná s centrem ve Slušovicích, měl letos poprvé příležitost vidět Lumíra Firlu s úsměvem na tváři. Orlovský soutěžní jezdec po sérii tří nepovedených závodů bez bodového zisku konečně v letošní sezóně výrazněji zazářil a při prvním společném startu s Pavlem Dreslerem soutěž dokončil na jedenáctém místě. A jelikož jim spolupráce klapala výborně, zdá se, že Kopná nebyla jedinou příležitostí, jak Lumíra a Pavla vidět v jednom voze pohromadě.

 

„Kopná nám vyloženě sedla. Jeli jsme sem s cílem zamíchat se mezi špičku a získat nějaké body do tabulky šampionátu, jelikož dosavadní naše letošní výsledky byly daleko za očekáváním. Záměr nám nakonec vyšel beze zbytku,“ hodnotí své valašské vystoupení reprezentant stáje Eurostroj Rallye Team v AČR.

 

„Časy na jednotlivých rychlostkách byly dobré, spolupráce v autě klapala výborně a jízdu jsme si s Pavlem skutečně užívali. Jediný vážnější problém nastal v pátek večer před startem, protože auto nepodávalo potřebný výkon. Závadu se nám však podařilo odstranit a v průběhu rally jsme už nezaznamenali žádný vážnější technický problém,“ pochvaluje si pilot ze Slezska. Posádka produkčního Lanceru sedmé evoluce na Kopné obsadila jedenácté místo absolutně, ale jelikož do sprintového mistrovství nebodují jezdci se zahraničními licencemi, posunuli se Lumír a Pavel v klasifikaci českého šampionátu na osmou příčku. K osmé pozici v celkovém hodnocení navíc přidali i body za šesté místo ve skupině N.

 

„Jeli jsme hodně rychle a myslím, že o moc výše to už s naším současným soutěžním náčiním ve výsledcích nešlo. Snažili jsme se do jízdy dávat vše, opatrněji jsme jeli jen v úvodu závodu, kdy jsme se na zdejších velmi těžkých rychlostních zkouškách chvíli dostávali do tempa.

 

Oproti loňskému ročníku Kopné, kdy jsem skončil čtvrtý, je to pro mě sice jisté výsledkové pohoršení, ale osobně zastávám názor, že jedenáctá pozice má při kvalitě startovního pole, které se na Kopné letos sešlo, minimálně stejnou hodnotu jako loňská čtvrtá pozice, dosažená ve výrazněji slabší konkurenci,“ dodal Lumír, který zároveň připomněl, že zatímco loni byla úmrtnost vozů více než 50procentní, letos do cíle dojeli skoro všichni favorité.

 

Po úspěchu na Kopné nyní na Lumíra Firlu čeká start na dalším podniku letošního sprintového seriálu, který proběhne o prvním srpnovém víkendu v okolí Pelhřimova. Oproti původnímu plánu se však na této soutěži neobjeví se svým stabilním spolujezdcem Pavlem Švajdou, který se zotavuje z nepříjemné havárie se slovenským pilotem Milanem Greguškou, nýbrž opět s Pavlem Dreslerem.

 

„S Pavlem Dreslerem jsme si sedli a na naši další spolupráci se už teď moc těším. Pevně věřím, že bude v autě opět panovat pohoda a že naše společné snažení korunujeme nějakým pěkným výsledkem,“ doufá Lumír.

 

 

 

 Jiří Dokulil, ftr-media

         

 

Firla Autosport – tisková informace č. 7/2008 


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose