www.car.cz
 

Kenneth Hansen vyhrál závod ME v Norsku a upevnil si vedení
     1.1.2000 00:01 - tisková zpráva


                                                                                             FIA ME v Rallycrossu 2004
Kenneth Hansen vyhrál v Norsku !
 

Lyngås, Norsko. Kenneth Hansen dosáhl o víkendu (25.-27.6.2004) výtečného vítězství v Norsku v 5. kole seriálu ME v Rallycrossu. Zajel perfektní závod, kdy se z “pole position” dostal do vedení a udržel ho bez větších problémů až do konce.
“ Byl to skvělý víkend, říká Kenneth šťastně při slavnostním ceremoniálu. Zajel jsem v tomto roce svůj nejlepší závod, čekal jsem na to docela dlouho a jsem moc šťastný.”
 
V první části A-finále byl Michal Jernberg hned za Kennethem, ale posléze po defektu vzdal a ztratil několik míst.
V té chvíli ho na druhém místě nahradil Nor Tommy Rustad se Stig-Olov Walfridssonem za svými zády. Kenneth měl dobrou pozici, a tak ani bojovný duch Rustada neslavil úspěch. Bohužel Tommy o své druhé místo přišel, neboť jeho tým porušil pravidla “parc fermé”. Stig-Olov, který sice projel cílovou páskou na třetí pozici, se tak díky diskvalifikaci Waldrifssona posunul o jednu příčku nahoru.
 Dva Citroëny na nejvyšších příčkách, to je nádhera a Stig-Olov zajel dnes výborně, konstatuje Kenneth a pokračuje. Je to škoda pro Tommyho. Byl opravdu dobrý a my doufáme, že ho v rallycrossu zase brzy uvidíme, i když se teď neúčastní švédského kola ME.
 

Guttorm Lindefjell vyhrál B-finále, postoupil tak o několik příček výš a nakonec si odnesl celkové třetí místo. Michael Jernberg dojel na čtvrtém místě. Glenn Voie na pátém.


Vítězství z tohoto víkendu posílilo Kennethovu pozici na čele ME. Po pěti kolech z celkových deseti tak vyhrál první polovinu Mistrovství Evropy. Z těchto pěti kol se počítají jezdcům do hodnocení čtyři nejlepší výsledky.
 
Jako další je na pořadu 6. kolo ve Švédském Höljes, a to již o víkendu 2.-4.července 2004.


 
 
 
 
Výsledky A-finále, Norsko
 
Pilot
Národnost
Vůz
Body
1
Kenneth Hansen
S
Citroën Xsara
20
2
Stig-Olov Walfridsson
S
Citroen Xsara
17
3
Guttorm Lindefjell
N
Hyundai Accent
15
4
Mikael Jernberg
S
Ford Focus
13
5
Glenn Voie
N
Opel Astra
12
6
Tommy Rustad
N
Ford Focus
11
 
Průběžné pořadí ME po 5-ti z celkových 10-ti kol
 
Pilot
Národnost
Vůz
Body
1
Kenneth Hansen
S
Citroën Xsara
72
2
Jos Kuypers
NL
Ford Focus
57
3
Morten Bermingrud
N
Citroen Xsara
56
4
Per Eklund
S
Saab 93
56
5
Guttorm Lindefjell
N
Hyundai Accent
49
 
Photo: Copyright free. Fotograf: Johnny Loix

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose