www.car.cz
 

V Mostě Radek Rous dvakrát zlatý a tedy velmi spokojený
     28.7.2008 11:49 - tisková zpráva


Kralický jezdec poděkoval za vítězství v Mostě celému týmu
Radek Rous dvakrát nejlepší

Na autodromu v Mostě se o víkendu jel třetí závod mistrovství České republiky silničních motocyklů. Podnik se současně konal jako další z dílů seriálu evropského poháru AAC Alpe Adria Cup, a tak na něm nemohl chybět kralický závodník Radomil Rous. Ten dokázal v obou třídách, ve kterých nastupuje vypálit rybník kompletní české i evropské špičce.

V závodě supersportů dlouho vedl zkušený Václav Bittman, ale toho nakonec kromě kralického závodníka předjel také Maďar Gabor Rizmayer. „Startoval jsem z druhého místa a dlouho jsem jel za Vencou Bittmanem. Čtyři kola před cílem se do čela dostal Rizmayer, tak jsem musel předjet Vencu i já abych s ním neztratil kontakt,“ popsal průběh závodu Radek Rous, který si doslova liboval nad jeho závěrem.

„Byl to nádherný boj. V posledním kole jsme si asi čtyřikrát vyměnili pozici na čele a já Maďara předjel až na cílové rovince, kdy jsem využil větrného pytle. Bylo to zatím nejhezčí letošní vítězství,“ usmíval se Rous, který nezapomněl poděkovat celému svému týmu. „Musím pochválit mechaniky i celý tým, protože motorka fungovala špičkově. Bylo to fakt super.“

Ve třídě supersportů jezdec znojemského Klub racing týmu špatně odstartoval a na špici se musel dlouho složitě prokousávat. „Startoval jsem z pole position, ale na začátku jsem zaváhal a po první zatáčce jsem propadl dokonce až na osmé místo. Během sedmi kol jsem se probojoval na druhou příčku za Slovince Pintara, kterého jsem nakonec tři kola před cílem předjel,“ popsal svůj druhý nedělní triumf třicetiletý jezdec z Kralic na Třebíčsku. Třetí v supersportech dojela Markéta Janáková. „Markéta jede úžasně, musím před jejím výkonem smeknout,“ uzavřel hodnocení víkendu v Mostě Radomil Rous.

V příštím měsíci si Radek Rous může od závodění odpočinout. Dalšího závodu se totiž zúčastní až o posledním srpnovém víkendu, kdy se na brněnském Masarykově okruhu jede čtvrtý závod mistrovství České republiky a současně sedmý podnik seriálu AAC Alpe Adria Cupu.

Pořadí závodu superstock 600: 1. Radomil Rous (CZE, Yamaha), 2. Gabor Rizmayer (HUN, Suzuki), 3. Václav Bittman (CZE, Yamaha).
Pořadí závodu supersport: 1. Radomil Rous (CZE, Yamaha), 2. Bostjan Pintar (SLO, Yamaha), 3. Markéta Janáková (CZE, Suzuki).


MARTIN MUTL

PR


 
 
Fotogalerie:   UEM Alpe Adria Championship 2008, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose