www.car.cz
 

Červenec na okruhu v Mostě opět patří motocyklům.
     tisková zpráva


Hned tři významné motocyklové podniky se během měsíce července odehrají na mosteckém Autodromu Duhové Energie.
Hned v prvním  víkendu, tedy 3. a 4. července, to bude Mezinárodní mistrovství České republiky a o týden později, 10. a 11. července se pod názvem Doprastav Open v Mostě sjede celá motocyklová elita starého kontinentu při Mistrovství Evropy. V závěrečném víkendu měsíce, v němž se červenec bude lámat už v srpen, se pak na zdejší dráhu vrátí zase účastníci republikového šampionátu, který bude ovšem obohacen ještě i o Alpe Adria Cup, což je jakási obdoba středoevropského poháru.
 
Nejvýznamnějším podnikem bude pochopitelně Evropský šampionát, v jehož rámci se bude bojovat v kubaturách 125 a 250 ccm, dále ve třídě Supersport a také v kategorii sidecarů. Součástí evropského klání bude i Přebor ČR s kubaturami 250 - 600 ccm, nad 600 kubíků a také kategorie Supermono. Očekávána je logicky  účast kompletní domácí i evropské špičky, protože šampionát se blíží do své poloviny a každý bod má cenu zlata.
 
Vedení mosteckého okruhu opět myslí i na diváky a proto ke každé zakoupené vstupence na divácký svah bude během evropského šampionátu jedno pivo zdarma. Organizace motocyklových podniků je o něco jednodušší, než u automobilových a tak podstatné věci se dějí až během soboty, kdy se ve všech kategoriích a kubaturách jedou měřené tréninky.
 
 V neděli pak dopoledne patří warm upům a odpoledne už hlavním ostrým závodům, které se podle kubatur jezdí na různý počet kol. Například účastníky evropského klání Supersportů čeká celkem 22 okruhů, což je celkem více, než 91 kilometrů! Podrobnosti, časové harmonogramy a startovní listiny jednotlivých podniků jsou k dispozici na internetových stránkách okruhu na adrese www.autodrom-most.cz  v sekci Kalendář závodů.
 
tisk info
(28.6. 2004)

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose