www.car.cz
 

SEAT v Anglii získal další umístění na stupních vítězů a dál v čele WTCC
     28.7.2008 11:59 - tisková zpráva


SEDMÉ ZASTAVENÍ ŠAMPIONÁTU WTCC PROBĚHLO O VÍKENDU V BRANDS HATCH
Yvan Muller se SEATem opět na stupních vítězů

SEAT získal o uplynulém víkendu další cenné místo na stupních vítězů. Yvan Muller dojel druhý v prvním ze dvou nedělních závodů, které se konaly v britském Brands Hatch. V obtížných podmínkách a se značnou přídavnou zátěží dokázaly Leony TDI bodovat a udržet tak značku SEAT v průběžném pořadí na vedoucí pozici v poháru konstruktérů šampionátu WTCC.
 
Oba jezdci SEAT Sport, kteří bodovali - Muller a Tarquini - zůstávají na prvních dvou místech v průběžném pořadí jezdců.

V prvním závodě jezdil Yvan Muller hned od začátku závodu na třetím místě a přestože nebyl schopen držet tempo se dvěma jezdci před ním, vytrvale bojoval s dotírajícím Priaulxem na BMW. Ten se držel těsně za Mullerem celých 14 kol, aby do cíle dojel se ztrátou 13 tisícin sekundy.
 
Huff, který jezdil na druhém místě, dvě kola před koncem závodu odpadl, a tak SEAT Leon TDI dovezl Mullera do cíle na druhé pozici.

Dále vzadu, hlouběji ve startovním poli, zažili jezdci týmu SEAT Sport závod plný soubojů. Tarquini dojel na sedmém místě, což znamenalo zisk dvou bodů, mj. díky pomoci Jordi Geného. Ve druhém závodě mohl Tarquini startovat ve vedoucí skupině a dosáhnout na další čtyři body, když byl jediným jezdcem SEATu, který dokončil druhý závod mezi nejlepšími.

Yvan Muller (SEAT León TDI no. 12) po závodě řekl: “Pro SEAT byl uplynulý víkend náročný. Zátěž velmi znevýhodňovala naše vozy v zatáčkách i při brzdění, takže bylo téměř nemožné držet krok s našimi rivaly. Dělali jsme, co jsme mohli a já doufám, že se vše v příštím závodě změní.”

Osmý letošní závodní víkend se uskuteční v Německu, na okruhu v Oscherslebenu 30. až 31. srpna 2008.



2008 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 14 závodech
Pořadí značek
1. SEAT 194 bodů
2. BMW 165 bodů
3. Chevrolet 134 bodů

Pořadí jezdců
1. Gabriele Tarquini (SEAT) 65 bodů
2. Yvan Muller (SEAT) 64 bodů
3. Andy Priaulx (BMW) 49 bodů
4. Rickard Rydell (SEAT) 48 bodů
5. Jorg Müller (BMW) 43 bodů

PR


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2008 v Brně, sobota objektivem Pavla Procházky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose