www.car.cz
 

Ve slovinské Illirské Bistrici Václav Janík s opraveným vozem opět výborně !
     28.7.2008 22:00 - tisková zpráva


Závodem Petrol Ferrari, konajícím se ve slovinské Illirské Bistrici, pokračovalo o tomto víkendu evropské mistrovství závodů automobilů do vrchu. Na velmi rychlé trati, dlouhé téměř 5000m, která byla pro letošní rok prodloužena o dalších přibližně 30 metrů, bojoval jezdec Nutrend racing teamu, Václav Janík, o další mistrovské body.

 

Po smolném závodu v Bratislavě, který proběhl minulý víkend a kde došlo na Janíkově voze k závadě motoru, pracovali mechanici na jeho opravě téměř nepřetržitě. Díky tomu bylo Mitsubishi již během čtvrtka připraveno k závodu a  mohlo opět bojovat o nejvyšší příčky. Velký dík tímto patří firmě KOMVET racing, bez jejíž pomoci by se vše tak v krátkém čase jen stěží stihlo.

 

První sobotní tréninkovou jízdu jel Vašek s novým motorem velmi opatrně, výsledkem bylo třetí místo skupiny A. Ale již po druhé jízdě se posunul na příčku druhou. Vůz fungoval bez problémů a jezdec doufal, že předpověď deštivého počasí, které bylo na nedělní závod hlášeno, se vyplní.

 

Předpověď v neděli vyšla a již během první závodní jízdy si Václav Janík vyjel první místo s téměř šesti vteřinovým náskokem. Do startu druhého závodu trať oschla a  Vašek, který tuto druhou jízdu zajel především „na jistotu“ si už jen upevnil vedení ve skupině A, čímž si také připsal do evropského mistrovství maximální počet bodů. 

 

Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu pokračuje v termínu 09.-10.srpna francouzským závodem Le Mont Dore, kterého se již tradičně  zúčastní Václav Janík s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ENNSTAL CLASSIC 2008 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose