www.car.cz
 

Robert Šenkýř s BMW M3 GTR vítězem sprintu do 3500ccm v polské Poznani
     28.7.2008 22:12 - tisková zpráva


Po dvou nevydařeným mosteckých závodech se brněnský tým Šenkýř Motorsport  konečně rozjel v polské Poznani, která poprvé hostila závody Mezinárodního mistrovství České republiky na okruzích. Robert Šenkýř zde ve velmi těsném sprintovém závodě na 15 kol zvítězil a vrátil se zpět do boje o letošní titul v divizi 4 do 3500ccm.

Šenkýř si počínal suverénně i v obou kvalifikacích – na sprint i na vytrvalostní závod, ve kterých dovedl svoje BMW M3 GTR na první místo na roštu divize do 3500ccm.

 

Vytrvalostní tříhodinový závod však týmu ve složení Šenkýř, Fried a Líbal podle představ nevyšel. Hned po startu Marek Fried sice všem soupeřům odjížděl a brzy si vytvořil před všemi soupeři ve třiapůllitrové třídě bezpečný náskok, přibližně po půl hodině jej však traťoví komisaři kvůli unikajícímu oleji stáhli do boxu.

 

Důvodem úniku byl stejně jako v minulém závodě v Mostě prasklý olejový filtr. Oprava zabrala mnoho času a i když se tým do závodu vrátil a až do konce bojoval, na lepší než šesté místo to nestačilo.

 

Auto fungovalo celý závod bez sebemenší chyby, až na to, že jsme museli měnit prasklý olejový filtr. Vzhledem k tomu, že se nám stejná závada stala již v předchozím závodě v Mostě, budeme muset důkladně ověřit, zda se jedná o dodávku vadných dílů nebo o jinou, systémovou chybu.

 

Je to k zlosti, protože jsme již potřetí ze tří letošních závodů pustili první místo soupeřům,“ sdělil po závodě Šenkýř.

 

Nedělní sprint, započítávaný i do Mistrovství zóny Střední Evropy, byl velmi dobře obsazen a v obou kategoriích- do i nad 3500ccm přinesl v tropickém počasí krásné závody. Robert Šenkýř se hned po startu pustil do boje s místní favoritkou Karolinou Czapka, která na lehkém 3,5l speciálu Renaultu Megane V6 Trophy startovala hned za Robertem.

 

Oba jezdci si během prvních tří kol několikrát vyměnili pozice, zároveň však bojovali i s vozy Porsche a Lamborghini silnější kategorie nad 3500ccm. Agresivně jedoucí Czapka však svůj Megane utavila a ve čtvrtém kole musela výrazně zpomalit. Šenkýř pak odolával tlaku dalších dvou BMW M3 GTR jezdců Kusína a Kačírka, kteří se ho po celý závod drželi.

 

Zkušenou jízdou však za sebou oba rychlé jezdce udržel a připsal si tak první letošní vítězství. Výborně si vedl i další jezdec týmu Petr Líbal, který po pomalejším startu předjel mnoho soupeřů a závod dokončil o vteřinu na šestém místě za pátým Vonkou. Marek Fried ve sprintovém závodě v Polsku kvůli havárii jeho vozu minulý týden na Babě nestartoval.

Dnes to konečně vyšlo, i když to byl opravdu velmi náročný závod. Ani po odstoupení Czapky jsem neměl nic jistého. Kusím s Kačírkem se drželi kousek za mnou a já nemohl výrazněji zrychlit, protože mě po celý závod lehce zdržoval Urban s Lamborghini.  Teploty motoru, diferentiálu i převodovky byly  vysoké, takže jsem se navíc snažil jet takticky a neutavit auto tak, jako třeba Czapka,“dodal po sprintovém závodě Šenkýř.

Již o příštím víkendu (2.-3.8.2008) se náš tým s Petrem Líbalem na BMW M3 GTR a Zdeňkem Sekyrkou na Škodě 130RS zúčastní závodu MČR do vrchu ve Vsetíně, hned o týden později (8.-10.8.2008) jedeme na další závod MMČR na okruzích do Mostu.

 

Tisková zpráva Šenkýř Motorsport

 

 

Výsledky Sprint do 3500ccm – Poznaň

 

1. Šenkýř Robert          BMW M3 GTR     14 kol   23:31.504

2. Kusín Marcel            BMW M3 GTR     14 kol       +0.765

3. Kačírek Petr             BMW M3 GTR     14 kol       +1.421

4. Suchý Dan               BMW M3 GTR     13 kol  22:17.234

5. Vonka Jan                Porsche 996 RS  13 kol     +28.983

6. Líbal Petr                  BMW M3 GTR     13 kol     +29.971

7. Gladysz Adam (PL)  Seat Leon             13 kol     +31.975

8. Kotrba Matěj             BMW M3 GTR      13 kol    +53.271

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Okruhové MMČR v Poznani objektivem Martina Straky, BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose