www.car.cz
 

VW Užitkové vozy v prvním pololetí 2008 s rekordem
     31.7.2008 07:27 - tisková zpráva


Volkswagen Užitkové vozy v prvním pololetí 2008 s rekordním hospodářským výsledkem

  • Provozní zisk vzrostl o 78 procent na 215 milionů eur
  • Tržby narostly ze 4,4 miliardy eur na 5,2 miliardy eur
  • Za skvělými výsledky stojí růst odbytu a zlepšení produktivity

 

Praha, 30. července 2008 – V důsledku vynikajících prodejů, zlepšené produktivity a neustálého zdokonalování nabízených produktů, zvýšil Volkswagen Užitkové vozy v prvním pololetí 2008 svůj zisk v porovnání se stejným obdobím minulého roku o 78 procent a s celkovou částkou 215 milionů eur dosáhl nového rekordního výsledku za první pololetí.

 

Tržby z prodeje dosáhly částky 5,2 miliard eur, zatímco v prvním pololetí 2007 to byly 4,4 miliardy eur. Tím Volkswagen Užitkové vozy potvrzuje dlouhodobý směr ziskového růstu a považuje se za dobře připravený na hospodářské podmínky předpovídané pro druhou polovinu roku.

 

Stephan Schaller, mluvčí představenstva divize Volkswagen Užitkové vozy, k tomu říká: „K pozitivnímu hospodářskému výsledku přispěly dobrá poptávka po našich vozidlech, další zlepšení produktivity výroby a nadprůměrně rostoucí trh těžkých nákladních automobilů v Brazílii.“

 

Dobrý hospodářský výsledek za prvních šest měsíců podle jeho slov potvrzuje, že divize Volkswagen Užitkové vozy pokračuje ve zdravém finančním vývoji uplynulých tří let, a tím si vytváří dobré východisko pro plánovaný růst v následujících třech letech.

 

 

Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.

AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Interserie 2008 v Poznani© foto Josef Hora CZO

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose