www.car.cz
 

Kam v sobotu na Cebia Rallye Pelhřimov 2008 na rychlostní zkoušky?
     1.8.2008 09:42 - tisková zpráva


Kam v Pelhřimově na rychlostní zkoušky?

V sobotu 2. srpna se pojede V.CEBIA Rallye Pelhřimov – Memoriál Tomáše Vojtěcha 2008, která je pátým podnikem seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally a zároveň se jede jako další díl domácího šampionátu historiků.

Pořadatelé z Rallye Klubu Pelhřimov v AČR připravili trať v délce 272,87 km, na posádky čeká celkem 9 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 70,31 km. Kam zamířit v sobotu v okolí Pelhřimova na rychlostní zkoušky? Organizátoři připravili pro diváky celkem pět diváckých míst.


RZ 1, 5, 9 BOŽEJOV (Božejov – Čelistná, délka 6,43 km)
Tato rychlostní zkouška se jako jediná jede v itineráři letošního ročníku pelhřimovské rally hned třikrát. Start najdeme na okresní asfaltové silnici před vjezdem do obce Božejov u místního zemědělského družstva. Po necelých deseti metrech trať prudce odbočuje doleva ve směru na obec Libkovu Vodu. Následuje tříkilometrový rychlý úsek kolem vypuštěného rybníka, který je zakončen náročným pravým odbočením před vjezdem do obce Libkova Voda.

Technický průjezd obcí pokračuje těžkým pravým odbočením na účelovou silnici za autobusovou zastávkou a přes levou zatáčku u hřiště a místního statku pokračuje erzeta přes pravé odbočení na náročný šotolinový úsek v délce 1,5 km. Soutěžící prověří v rychlé části na nezpevněném povrchu náročné esíčko. Po mírném sjezdu do obce Čelistná následuje na 5,69 km těžké levé odbočení na okresní silnici. Letmý cíl je umístěn zhruba po 1 100 metrech po rychlém úseku v závěrečné části.

Divácká místa:
DM 1: Rychlé pravé odbočení na začátku obce Libkova Voda po rychlém příjezdu.
Přístup: z hlavní silnice č. E 551 Pelhřimov – Kamenice nad Lipou, v obci Ústrašín odbočit na obec Libkova Voda

DM 2: Náročná pasáž v obci Lobkova Voda. Těžké pravé odbočení z okresní silnice na úzkou účelovou komunikaci za autobusovou zastávkou. Přichází technický úsek uprostřed návsi mezi obrubníky u místního statku a hřiště.
Přístup: z Pelhřimova po hlavní silnici č. E 551.

RZ 2, 6 KOJČICE (Zachotín – Chvojnov, délka 11,00 km)
Tento úsek se jel při úvodních dvou ročnících pelhřimovské rally. Start je situován u místního hřibova před obcí Zachotín na kvalitní asfaltové cestě. V úvodní části následuje technický úsek v Zachotíně, když se objíždí místní rybník a kostel. Na 0,53 km trať uhýbá doleva a pokračuje téměř dvoukilometrovým rychlým úsekem do obce Žirov. Zde na 2,30 km najdeme náročný pravý vracák přes hranu u kostelíka.

V prostřední části přichází na řadu rychlý úsek, který je zakončen u vjezdu do obce Velký Rybník umělým retardérem a následně těžkým levým odbočením na 5,60 km. Následuje krátký úsek po nezpevněném povrchu na úzké cestě a rychlostní zkouška pokračuje do obce Útěchovičky, kde kolem kostela pokračuje do své závěrečné části. Po těžkém pravém odbočení v obci Chvojnov na 9,97 km přichází zhruba po kilometru letmý cíl rychlostní zkoušky.

Divácké místo:
DM 3: Pravý vracák přes hranu u kostelíka v obci Žirov
Přístup: ze silnice II. třídy č. 602 z Pelhřimova na Jihlavu, v obci Strměchy odbočit na Žirov.


RZ 3, 7 ZHOŘ (Salačova Lhota – Bedřichov, délka 8,57 km)
Náročná rychlostní zkouška v itineráři CEBIA Rallye Pelhřimov, která se jezdila při Rallye Monte Pacov a ve volném poháru. Vyznačuje se velkým skokem u lomu Těchobuz. V letošním roce je pozměněna oproti loňsku její úvodní a závěrečná pasáž. Start je umístěn zhruba 250 metrů za obcí Salačova Lhota u vypuštěného rybníka. V úvodní pasáži má trať rychlý charakter s průjezdem obce Velká Černá se sérií nevyzpytatelných protahováků a zatáček.

Na 2,75 km následuje obtížný skok přes hranu silnice II. třídy č. 124 u lomu Těchobuz. V tomto diváckém místě bude umístěna komentovaná bezpečností zóna pro diváky a rovněž prostor pro V.I.P. hosty. V prostřední části erzety najdeme v lesní pasáži náročné esíčko a těžkou pravou zatáčku. Po levém odbočení za obcí Zhoř následuje rychlý úsek do Zhořece, který je zakončen na horizontu skokem u „křížku“ na 7,10 km. V závěrečné části najdeme téměř dvoukilometrový asfaltový úsek na prašné cestě, letný cíl je umístěn před obcí Bedřichov.

Divácké místo:
DM 4: Velmi atraktivní skok u lomu Těchobuz přes silnici II. třídy č. 124 po rychlém příjezdu.
Přístup: od obce Těchobuz nebo po silnici II. třídy č. 128 od Pacova ve směru na Jetřichovec.


RZ 4, 8 NOVÁ CEREKEV (Nová Cerekev – Proseč Obořiště, délka 5,94 km)
Tento úsek se jede ve stejné podobě jako v loňském roce. Start je situován v blízkosti požární zbrojnice u městyse Nová Cerekev. V úvodu na jezdce čeká technický průjezd náměstím s řadou zatáček všech stupňů obtížnosti. Trať po místních komunikacích objíždí autobusovou zastávku a kostel s nárčným levým a pravým vracákem, kde bude umístěna komentovaná bezpečnostní zóna pro diváky. Přes umělý zpomalovací retardér následuje do blízkosti pomníčku Tomáše Vojtěcha.

Po výjezdu z Nové Cerekve přichází rychlá pasáž s obtížnou levou zatáčkou a esíčko v obci Chmelná. Na 3,65 km následuje levé odbočení na obtížný šotolinový úsek kolem bývalého zemědělského družstva. Zhruba po 150 metrech končí nezpevněný povrch a trať opět na asfaltovou vozovku. Přes další esíčko a náročnou levou zatáčku v závěrečné pasáži míří k obci Proseč-Obořiště, kde následuje pravé odbočení na 5,55 km u farmy. Letmý cíl je umístěn po 220 metrech, stop stanoviště je před odbočkou na obec Částkovice.

Divácké místo:
DM 5: Náročná pasáž na náměstí v Nové Cerekvi, kde soutěžní vozy objíždí po místních komunikacích autobusovou zastávku a kostel v sérii obtížných zatáček. Přes přírodní zpomalovací retardér se dostávají do místa pomníčku Tomáše Vojtěcha, který míjí levou a pravou zatáčkou.
Přístup: od obce Čížkov z hlavního tahu silnice I. třídy č. 19 Pelhřimov – Tábor nebo z obce Proseč-Obořiště.


V Pelhřimově 31. července 2008 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
CEBIA RALLYE PELHŘIMOV


 
 
Fotogalerie:   Okruhové MMČR v Poznani objektivem Martina Straky, BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose