www.car.cz
 

Jirka Janák se k narozeninám rozešel s německým Schnabl Engineering v Porsche Supercupu
     1.8.2008 22:41 - tisková zpráva


Jiří Janák slaví narozeniny v posteli 

Ústeckoorlický závodník si dnešní narozeninový den příliš užívat nemůže a slavit ho bude v posteli. Stejně tak bude sledovat i dění na Hungaroringu. Zdravotní potíže, jenž ho skolily po závodě na Nurburgringu, ho ještě úplně neopustily. Pro českého závodníka je to v průběhu několika týdnů již druhý start, kterého se musel vzdát ze zdravotních důvodů. V polovině června mu střevní problémy znemožnily startovat v rámci Českého mistrovství v Mostě.

„Samozřejmě mě to mrzí a rozhodně ne jenom kvůli narozeninám. Okruh v Maďarsku patří mezi mé oblíbené. Asi pro každého závodníka je takováto situace velice nepříjemná. Ale zdraví je určitě přednější a po zkušenosti z Německa je mi jasné, že nemá smysl se přeceňovat,“ řekl Jirka, který se již cíti o něco lépe.

O to větší chuť si Jirka dělá na svůj letošní premiérový domácí závod. Ten by mu měl konečně vyjít již příští týden na okruhu v Mostě. V barvách KplusK Motorsport zabojuje s vozem Porsche RSR v rámci republikového mistrovství.

J. Janák v barvách Schnabl Engineering končí01.08.2008

To, co již delší dobu „viselo ve vzduchu“, je definitivně potvrzeno. Český závodník v barvách německého týmu Schnabl Engineering v Porsche Supercupu končí.

Razantní a nezvratitelné rozhodnutí přišlo po důkladném zvážení dosavadních výsledků v poháru, které ani zdaleka nenaplňují předsezónní plány. Podle nich měl Jirka letos figurovat v nejrychlejší desítce. Do konce sezóny však zbývají jen čtyři závody a český pilot se zatím s velikou námahou dostal jen na 16. místo.

Hlavní sponzor se proto rozhodl okamžitě ukončit spolupráci s týmem Svena Schnabla. Poslední kapkou byl bezpochyby test, jenž Jirka nedávno absolvoval s předním týmem. V něm dosahoval časy, které by ho v kvalifikaci i závodě řadily do první pětky startovního pole.

Tyto výsledky definitivně prokázaly, že podíl na dosavadním neúspěchu nese především špatná technická příprava a nastavení vozu.

Není však vyloučeno, že Jirka Janák se letos v Supercupové bitvě ještě objeví. O jeho služby totiž projevil zájem jeden ze špičkových týmů. 

www.jiri-janak.com

PR


 
 
Fotogalerie:   24 h Spa 2008, Enge a spol. s lambem, foto BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose