www.car.cz
 

Interserii kraloval na Hockenheimu Tiller
     5.8.2008 17:46 - Vladimír Rožánek


Interserie letos absolvovala další společné vystoupení s Austria F3 Cupem, který promotuje Franz Wöss. Jeho sérii u nás dobře známe, již za časů Líma a Prokopce se u nás tento rakouský pohár jezdil. Znovu se k nám vydá v Srpnu, kdy společně s naší D2 a Interserií pojedou při víkendu trucků.

 

Prvnímu závodu na dlouhém Hockenheimringu dominovat Rakušan Patrick Tiller, který si se svou Dallarou F3 dobře poradil i Monbaronem na Reynardu F3000. Do karet mu však hrálo i počasí, které o víkendu v Německu panovalo. Bylo třeba se před každou jízdou dobře rozmyslet, zda nazout mokré, nebo suché pneumatiky. A právě na dešti se výkon silných vozů F3000 ztrácí, a tak černého Petra držel Monbaron s formulí F3000. Jeho výkon na mokré trati stačil pouze na čtvrté místo. Za vítězem do cíle dorazili další piloti formulí do 2000ccm3. Formule Renault fungovaly na dešti perfektně a pro Thomase Kellera z Německa a Estonce Kiise znamenaly druhé, či třetí místo. Volba mokrých pneumatik tentokráte zvítězila. Vedoucí muž Interserie Conrad z Německa se na Hockenheimu trochu přepočítal. Přezul na začátku závodu na hladké gumy a v cíli ho rmoutilo jen dvanácté místo. Páté místo pak vybojoval Francouz Eyler na Dallaře F3. Jak vidno, nejen Němci a Rakušané jezdí Austria F3 Cup, při minulých víkendech startovali dokonce i Nizozemci.

 

Při startu druhé jízdy se do jedné zatáčky nevešli Tiller s Conradem, který chtěl odčinit špatné umístění z první jízdy. Tiller si sice poškodil křídlo, ale v závodě pokračoval. Conrad s formulí Renault ovšem musel do boxů, aby vyměnil poškozené pneumatiky. Tiller se ujal vedení, ale zle se na něj každým kolem dotahoval Švýcar Monbaron s Reynardem F3000. V posledním kole se šťastně Monbaron dostal před Tillera a zvítězil s formulí F3000. Třetí místo patřilo Kellerovi na formuli Renault a čtvrtý dojel Rakušan Klinger s Dallarou F304 Opel. Za ním pak dokončil závod další Švýcar Urs Maier a Francouz Striebig, oba na formulích Renault 2,0ltr.. Estonec Kiisa, který v první jízdě zajel báječné třetí místo si svůj úspěch nezopakoval a závod dokončil až osmý.

 

Uvidíme, jak se povede účastníkům Interserie, Austria F3 Cupu a našim v MMČR D2 na autodromu v Mostě, kam tento společný podnik zamíří obohatit závody FIA Truck Racing Cupu 2008, který se jede o posledním srpnovém víkendu.

 

Výsledky AvD Interserie Sprint Challenge Hockenheim:

 

  1. jízda:

P.Tiller (A) – Dallara F305/6 Opel

T.Keller (D) – formel Renault 2,0

M.Kiisa (EST) – formel Renault 2,0

J.C.Monbaron (CH) – Reynard F3000 Judd

D.Eyler (F) – Dallara F3 Opel

H.Bertsch (D) – formel Renault 2,0

P.Grasser (A) – formel Renault 2,0

P.Randslhofer (A) – formel Renault 2,0

 

  1. jízda:

J.C.Monbaron (CH) – Reynard F3000 Judd

P.Tiller (A) – Dallara F305/6 Opel

T.Keller (D) – formel Renault 2,0

W.Klinger (A) – Dallara F304 Opel

U.Maier (CH) – formel Renault 2,0

R.Striebig (F) – formel Renault 2,0

P.Grasser (A) – formel Renault 2,0

M.Kiisa (EST) – formel Renault 2,0

 

Vláďa Rožánek

AvD Interserie Sprint Challenge 2008 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Interserie 2008 v Poznani© foto Josef Hora CZO

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose