www.car.cz
 

MMČR na okruzích: Divizi 2 kraluje prozatím Martin Tlustý
     8.8.2008 18:54 - Vladimír Rožánek


Mezinárodní mistrovství v závodech na okruzích divize 2 absolvovalo v Poznani již svou šestou závodní jízdu, čímž se přehouplo do druhé poloviny vypsaných závodů, které čítá letošní kalendář. Hezké souboje volných formulí do 2000ccm3 a prototypu D.Kostruha znovu uvidíme i na konci Srpna v Mostě.

 

Pořadí zatím dominuje Martin Tlustý s formulí Renault, kterým se daří svádět velmi vyrovnané souboje.

Tlustý uhájil vedení i po Poznani, kde ho sice dvakrát překonal Němec Conrad a David Kostruh, ale bodově na něj nedosáhli. Celkem nasbíral 34,5 bodu. David Kostruh se s prototypem francouzské provenience nejprve seznamoval. Závody na okruzích přinášejí nová maxima a trochu jiné závodní pocity, než kopcové mistrovství, kde vozy nemohou dosahovat takové rychlosti. Nyní se již David Kostruh vyjezdil a pravidelně zasahuje mezi nejlepší jezdce divize 2. Prototyp Norma M20 Honda CN mu přinesl nejen druhé místo, ale i spokojenost s jizdními vlastnostmi, který tento zajímavý prototyp nabízí.

 

Zajímavý souboj přináší jezdci z Palmi Motorsport, ve kterém zatím úspěšněji bojuje Jakub Horák, ale David Palmi mu zadarmo nic nedaruje. Páté místo udržuje Bahrainec Al Fardan, který odjel jen první dva závody a dvacet bodů mu na vedení v našem šampionátu dlouho nestačilo. Jeho nejnovější technika Dallara F307 Mercedes patří do závodní stáje F.Wösse z Rakouska. Se stejným bodovým ohodnocením figuruje na pátém místě Thomas Conrad z Německa, kterému k tomuto výsledku stačil zatím poslední odjetý závod v Poznani, kde všechny své soupeře doslova převálcoval s formulí Renault 2,0ltr.. Do mistrovství také bodoval Milan a Jiří Svobodovi s Dallarami a jejich stájová kolegyně Edita Prášková. Poláci mnoho povyku nenadělali. Nejlepším z nich je na sedmém místě Mauryzy Kochanski s Dallarou 395 Mugen Honda.

 

Pořadí MMČR D2 před Mostem:

 

M. Tlustý – Renault FR – 34,5

D. Kostruh – Norma M20 Honda CN – 32

J. Horák – formule Renault – 27

D. Palmi – formule Renault – 26

H. Al Fardan (BAH) – Dallara 307 Mercedes – 20

T. Conrad (D) – formule Renault – 20

M. Kochanski (PL) – Dallara 395 Mugen – 9

P. Tiller (A) – Dallara 304 Opel – 8

J. Svoboda – Dallara STV 302 – 8

B. Herndlhofer (A) – formule Renault – 6

 

Další klání divize 2 uvidíme na Czech FIA Truck Prix v Mostě o posledním víkendu tohoto měsíce, kde se pojedou také závody slavnější Interserie.

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Interserie 2008 v Poznani© foto Josef Hora CZO

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose