www.car.cz
 

Milan Kneifel poprvé v Pelhřimově s ostrou Sněhurkou
     9.8.2008 17:55 - tisková zpráva


Seriál MČR ve Sprintrally měl své další pokračování na pelhřimovských tratích a zde se také odehrály dvě premiéry. Kladenská společnost V-Group nasadila poprvé do ostrého závodu dva vozy. Konfrontaci zvládla úspěšněji mladší ze sester, pomalu se probouzející kráska nesoucí pracovní jméno „Sněhurka“. Premiérou druhou byl start Pegas Rally Teamu na této soutěži.

 

„Bylo těžké si osahat především rychlostní zkoušku Zhoř, kde se nachází divácky populární skok u lomu Těchobuz. Z tohoto testu jsme měli velký respekt,“ prozradil Milan Kneifel na úvod.

 

Pro spoustu posádek znamenaly nečistoty na trati a ranní déšť nejistotu ve volbě pneumatik. Milan Kneifel s Radimem Strnadem moc neuvažovali a shodli se na nasazení nařezaných slicků. „Volba pneumatik do první sekce se nám povedla, byť první zkouška trochu klouzala, a to se projevilo na naší jistotě. Výsledek na první „erzetě“ nebyl ideální, což nás vyprovokovalo k postupně se lepšícímu výkonům,“ řekl jezdec. Posádku překvapil dlouhý šotolinový úsek na testu Božejov – Čelistná.

 

Na šotolině byla při třetím průjezdu již vyjetá stopa a přední nárazník fungoval spíše jako pluh,“ uvedl Milan. V první servise došlo ještě na mírné poladění podvozku a poté už byl setup vozu ideální, což se projevovalo i na jednotlivých časech.

 

Proto jsme byli zklamaní ze zrušení druhého průjezdu RZ Kojčice, díky jejíž délce jsme věřili, že zde naženeme nějaké vteřiny na ty, co byli před námi. Jinak pelhřimovský sprint prokázal svoji velkou kvalitu, i když kvůli dlouhým přejezdům to neodsýpalo tak, jak by mělo,“ objasňuje endurový fanoušek ze Zlína.

 

Přesto v konečném zúčtování panuje v týmu spokojenost jak s předvedeným výkonem, tak i s jízdou. „Je vidět, že naše výkony jdou postupně nahoru  s vidinou blížícího se vrcholu sezony, jímž pro nás bude Barum Rally v domovském Zlíně. Pravdou zůstává, že jsme očekávali strmější nárůst, vlivem událostí se však dostáváme do jezdecké pohody pozvolněji.“

 

Za zmínku jistě ještě stojí výkon Radima Strnada, jenž nastoupil do závodu se zdravotními problémy. „Odvedl vynikající výkon, před závodem i během něj ho trápilo zdraví a ač na posledním testu nemohl už téměř mluvit, byl přesto vynikající a zvládl soutěž na výbornou,“ dodává k výkonu svého kamaráda na sedadle spolujezdce závěrem Milan Kneifel.

 

Jak již bylo zmíněno výše, dalším podnikem, na němž se představí dvojice z Pegas Rally Teamu bude závod na domácích tratích Barum Rally Zlín. Tady se bude Milan s Radimem opět těšit na hojné povzbuzování fanoušků, podobně jako na předchozí sprintové soutěži na Kopné, kde je velmi mile překvapili.

 

Podrobnější informace nejen o posádce, ale i o voze a absolvovaných soutěžích naleznete na oficiálních stránkách týmu http://www.rally.spurtzlin.com .

 

 

Text: Dominik Čevela

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Cebia rallye Pelhřimov 2008 objektivem Miloše Jenčíka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose