www.car.cz
 

Fotosoutěz 2007 k loňské Barum rallye zná vítěze.
     10.8.2008 07:39 - tisková zpráva


Vyhodnocení loňské fotosoutěže, hlavní cena putuje do Rakouska

 

Při příležitosti konání loňského 37. ročníku Barum rally Zlín 2007 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Ceny do fotosoutěže věnovala prodejna BABYLAND ZLÍN – svět modelů a hraček, ráj pro děti a dospělé (více na www.babyland.cz), JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet, firma ALITRON CZ, s.r.o. věnovala pro výherce finančních cen ve všech kategoriích celoroční předplatné specializovaného motoristického magazínu RALLY, RALLY MODELS – Antonín Babík a UNICARS CZ – Váš prodejce vozů Mitsubishi a Citroën ve Zlíně.

 

 

Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou Zlin Press production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry a fotoamatéry – digitální fotografie, barevná fotografie a černobílá fotografie. Odborná mezinárodní porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum rally Zlín), Roman Ordelt (Zlin Press production), Ing. Jan Regner (tajemník Barum rally Zlín) se rozhodla udělit vedle tří finančních cen v digitální kategorii pět dalších ocenění.

 

„Není jednoduché vybrat nejlepší soutěžní práce. Každoročně se nám schází velké množství velmi zdařilých snímků v digitální kategorii. Byli jsme potěšeni opět velkým zájmem o tuto kategorii. Fotosoutěže se zúčastnila řada fotografů z okolních zemí, a tak můžeme hovořit o regulérní mezinárodní soutěži. 

 

Rovněž zájem profesionálních fotografů je značný. Je zřejmé, že automobilový sport zajímá stále více fotografů. Černobílá a rovněž i barevná fotografie se dostává do ústraní, o čemž svědčí malý počet zúčastněných autorů,“  řekl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum rally Zlín. V porotě dále usedli Ing. Petr Linhart, Viktor Hausknotz, Jakub Hofbauer, Stefano Zini (Itálie), Walter Broekmans (Belgie) a Nikolaj Kitanov (Bulharsko).

 

Je potěšitelné, že fotosoutěž má mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií se neustále zlepšuje. V digitální fotografii přišlo od 112 autorů celkem 478 soutěžních snímků! Vedle tří hlavních cen porota udělila ještě pět ocenění.

 

Porota se rozhodla v barevné kategorii neudělit hlavní cenu, nicméně vedle dvou medailových cen vyhodnotila ještě tři autory věcným oceněním. V černobílé fotografii byla udělena pouze třetí cena. V barevné kategorii se zúčastnilo celkem 15 autorů, kteří zaslali celkem 45 fotografií, v černobílé kategorii zaslali 3 autoři 11 snímků.

 

 

DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:

1. cena Daniel Fessl, Rakousko

Schamstein – 500 Kč

2. cena Ivo Novák

Kroměříž – 300 Kč

3. cena Michal Krch

Praha – 200 Kč

 

Autoři oceněných fotografií v digitální fotografii:

Jiří Zapletal, Vidče

Filip Červenka, Otrokovice

Roman Kašpárek, Spytihněv

Petr Sagner, Zlín

Pavel Kacerovský, Český Krumlov

 

 

barevná kategorie:
1. cena neudělena

 

2. cena Michal Beneš

Tišnov – 300 Kč

3. cena Jan Spurný

Brno – 200 Kč

Autoři oceněných fotografií v barevné kategorii:

Ing. Jiří Sunek, Zlín

Rafal Roguski, Polsko – Gliwice

Petr Rybenský, Otrokovice

 

černobílá kategorie:
1. a 2. cena neudělena

 

3. cena Jan Spurný

Brno – 200 Kč

 

 

Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 38. ročníku Barum rally Zlín 2008!

 

 

Ve Zlíně 8. srpna 2008                                                             Roman ORDELT

                                                                                                     tiskový mluvčí

                                                                                                    Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Cebia rallye Pelhřimov 2008 objektivem Miloše Jenčíka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose