www.car.cz
 

Do Pačejova se k třicetinám sjedou také téměř všechny vítězné posádky z jeho historie
     13.8.2008 12:07 - tisková zpráva


Jak již bylo několikrát napsáno, Rally Agropa oslaví v letošním roce třicetiny. U příležitosti tohoto jubilea chystají pořadatelé z AMK Pačejov setkání vítězných posádek Rallye Pačejov a Rally Agropa uplynulých ročníků. Po velikém úsilí se organizátorům podařilo sehnat kontakt na téměř všechny posádky, které tuto západočeskou rally v její 29 leté historii vyhrály. Několik bývalých vítězů již bohužel není mezi námi.

Setkání se zúčastní i vítězové kategorie historických vozidel, která se v rámci Rally Agropa také dlouhá léta jezdí. Mezi absolutními vítězi najdeme mnoho bývalých i současných hvězd motoristického sportu. Na listině nejlepších posádek figurují mimo jiné Milan Dolák, Antonín Charouz, Emil Triner, Peter Holub, Jiří Pošík s Jiřím Janečkem a mnoho dalších.

V pátek 5. září budou nejprve posádky přijaty v zasedací síni hlavního sponzora - firmy Agropa a.s. Olšany. Po krátkém uvítání a pohoštění bude následovat individuální prohlídka technické přejímky. V podvečer se pak legendy Rally Agropa představí na předstartovní show na náměstí v Horažďovicích. V sobotu 6. září je pro hosty připraven program zaměřený na sledování rychlostních zkoušek Rally Agropa. Každý ze zúčastněných obdrží nedávno vydanou publikaci o historii rally v Pačejově nazvanou „Rallye a Pačejov – Pačejov a Rallye“.

Pořadatelé se těší na setkání se známými tvářemi motoristického sportu dob dávných i nedávno minulých. Touto akcí chtějí vyjádřit pozvaným posádkám poděkování a uznání za jejich obdivuhodné výkony na Rallye Pačejov a Rallye Agropa.



Miroslav Žitník ml.
zpravodaj Rally Agropa



 
 
Fotogalerie:   Most srpen 2008 - nedělní sprinty D4, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose