www.car.cz
 

SPORT 5 nabídne: DTM, Erik Janiš v F3 Euro Series a další
     13.8.2008 12:18 - tisková zpráva


Vysílání SPORT 5, prvního českého kanálu zaměřeného výhradně na motoristický sport a motorismus, bude mít v posledním prázdninovém týdnu od 25. do 31. srpna dva vrcholy: přímé přenosy závodů F3 Euro Series s českou účastí a DTM ze slavného britského okruhu Brands Hatch.

Okruh Brands Hatch, to je britská klasika, chlubící se slavnou minulostí, v níž hostila i závody formule 1, známá obtížností předjíždění a tudíž velmi zajímavými kvalifikacemi, v nichž jezdci bojují o každou tisícinu sekundy a pozici na startovním roštu závodu. O posledním srpnovém víkendu 30. až 31. srpna se slavný okruh, ležící nedaleko Londýna, stane dějištěm série atraktivních závodů, z nichž SPORT 5 přinese celkem pět přímých přenosů.

Programový blok živého vysílání SPORT 5 z okruhu Brands Hatch zahájí v sobotu 30. srpna v 11:40 hodin přímý přenos třináctého závodu F3 Euro Series. Šampionát formule 3 pak bude pokračovat opět v přímém přenosu z Brands Hatch v neděli 31. srpna ve 12:10 hodin svým čtrnáctým podnikem. Česká republika se v závodech prestižní F3 Euro Series, jež je obecně považována za předstupeň na cestě do nejvyšších pater okruhového motoristického sportu včetně formule 1, může chlubit účastí olomouckého pilota Erika Janiše. Ten v sezóně 2008 působí jako tovární jezdec automobilky Mercedes Benz ve formuli 3 a před závody v Brands Hatch figuruje v šampionátu nováčků na třetím místě.

Formule 3 vystřídají na okruhu Brands Hatch, a stejně tak ve vysílání SPORT 5, cestovní vozy. Šampionát DTM letos potřetí opustí domácí německé okruhy, aby svůj osmý podnik nechal hostit anglickým Brands Hatch. V sobotu 30. srpna ve 13:25 hodin SPORT 5 nabídne svým divákům přímý přenos z kvalifikace závodu DTM a v neděli 31. srpna ve 13:45 hodin pak samotný závod. A že to bude závod napínavý, poněvadž ani čtyři podniky před koncem seriálu se týmy neuchylují k taktickému rozhodování, dokazuje prohlášení Mattiase Ekströma, třetího muže průběžné klasifikace mistrovství. Ten hodlá v Brands Hatch zaútočit nejen na Jamieho Greena z konkurenčního týmu Mercedes, ale i na týmového kolegu z Audi, Timo Scheidera, s jasným cílem přebrat vedení v průběžném hodnocení DTM.

Závodní víkend pak v Brands Hatch uzavře osmý závod ADAC Volkswagen Polo Cupu, který SPORT 5 rovněž přinese živě, a to v neděli 31. srpna v 15:55 hodin. Na start tohoto závodu se postaví český pilot, teprve šestnáctiletý Tomáš Mičánek.

Fanoušci silničních motocyklů si přijdou na své díky zařazení dvou sestřihů nejzajímavějších momentů letošní Tourist Trophy Isle of Man, nejstaršího závodu silničních motocyklů, který se stále jezdí na původní, šedesátikilometrové trati vedoucí britským ostrovem Man. Atraktivní sestřihy mohou diváci SPORT 5 sledovat v úterý 26. srpna večer od 19:00, resp. 20:00 hodin.

Pro příznivce amerických závodů má SPORT 5 ve svém programu zařazeno několik lákavých pořadů. Ve středu 27. srpna ve 20:00 hodin odvysílá sestřih dvanáctého závodu série Grand-Am z Watkins Glen, na nějž vzápětí naváže záznam ze sedmého závodu American Le Mans Series z okruhu Road America (27. srpna ve 21:00 hodin). Přímému přenosu pětadvacátého závodu NASCAR z okruhu California (1. září ve 2:15 hodin) v programu SPORT 5 předchází sestřih nejzajímavějších momentů z předchozího dílu seriálu NASCAR z Bristolu (1. září v 1:15 hodin).


Program na 35. týden (25-31/08/2008) ve formátu .xls naleznete ZDE

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří, PODA Ostrava, STARNET České Budějovice a Planet A Praha.

 

BPA



 
 
Fotogalerie:   Momenty mostecké tříhodinovky od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose