www.car.cz
 

Oficiální program Barum rally Zlín 2008 v prodeji
     14.8.2008 22:46 - tisková zpráva


Oficiální program Barum rally Zlín přichází do prodeje! Od úterý 12. srpna 2008 je k dostání na vybraných místech a čerpacích stanicích ve Zlínském kraji oficiální program Barum rally Zlín. Svým rozsahem a obsahem se jedná o ojedinělou publikaci čítající celkem 160 stran! Zájemci v něm naleznou česky i anglicky psané informace o letošním ročníku, který je opětovně zařazen do prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) pod mediálními křídly satelitní stanice Eurosport.

Přečíst si v něm mohou například profily předních jezdců jako jsou Luca Rossetti, Roman Kresta nebo Enrique Garcia Ojeda. Loňský vítěz Nicolas Vouilloz z Francie v rozhovoru prozradí, jak se mu líbí barumka. Tento mnohonásobný šampion ve sjezdu na horských kolech prozradí, co ho vedlo k přechodu do automobilových soutěží. Pozornosti čtenářů by určitě neměla ujít ani důkladná analýza letošního ročníku seriálu mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC), dále článek věnující se Intercontinental Rally Challenge (IRC), detailní představení vozů kategorie Super 2000 a Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky (MMČR).

Prostor v programu je věnován rovněž světové premiéře prototypu Škoda Fabia Super 2000, jehož ostrý debut proběhne v roli předjezdce právě na barumce. Nechybí ani článek s Antonínem Tlusťákem, pravidelným účastníkem evropského šampionátu a vzpomínka na tragicky zesnulého Luďka Kocmana. Nechybí ani ohlédnutí za loňským ročníkem Barum rally Zlín nebo informace o Star rally, hvězdné exhibiční rally historiků či Zlínské Classic tour, v nichž se představí rovněž historické vozy.

V obsáhlém materiálu je čtenářům představena sedmatřicetiletá historie zlínské rally. V dosavadní historii pouze čtyři jezdci vyhráli ve Zlíně třikrát, a to Vladimír Hubáček, John Hauglang z Norska, Enrico Bertone z Itálie a Roman Kresta. Důležitou součástí programu jsou informace pro fanoušky. Týkají se především bezpečnostních zón pro diváky a pravidel bezpečnosti při sledování rally. Uvnitř programu mohou čtenáři nalézt kompletní mapy tratě Barum rally Zlín, mapy jednotlivých rychlostních zkoušek s podrobným popisem a s upozorněním na atraktivní divácká místa včetně snímků všech diváckých míst.

Samozřejmě nechybí ani podrobný časový harmonogram rally.Obsah programu Barum rally Zlín zpestří zajímavé snímky závodníků v netradičním prostředí. Například otrokovický jezdec Pavel Valoušek se představí z volantem vozu z vrakoviště, přední čeští jezdci zapózovali jako hudební kapela. Podívat se můžete i na Romana Krestu nebo Španěla Dani Solu v hokejové výstroji na ledové ploše zlínského zimního stadionu. Fanoušci motoristického sportu se mohou těšit i na velké množství kvalitních snímků včetně vyhodnocení loňské fotosoutěže.

Nechybí ani portréty téměř padesáti jezdců, které mohou příznivci soutěžního sportu využít při autogramiádě. Stejně jako v minulosti, i nyní proběhne během Barum rally Zlín tradiční divácká fotosoutěž. Oficiální program Barum rally Zlín vydává společnost Rallye Zlín s.r.o. ve spolupráci s Agenturou ZLIN PRESS production, prodejní cena je stanovena na 70 Kč. Přesný seznam prodejních míst programu naleznete na internetové stránce www.barum.rally.cz .

Součástí programu je i seznam přihlášených posádek, kde figuruje celkem 125 jezdců z 12 evropských států! Do České republiky se sjede nejkvalitnější startovní pole v historii v čele 22 vozů kategorie Super 2000!

 

Ve Zlíně 13. srpna 2008

Roman Ordelt tiskový mluvčí Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Srpnové testy Fabie S 2000 a Jana Kopeckého objektivem Jirky Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose