www.car.cz
 

Prokop bude na Německé rallye obhajovat své prvenství
     14.8.2008 22:49 - tisková zpráva


Martin Prokop bude na Německé rallye obhajovat prvenství Po premiérovém vítězství před dvěma týdny na šotolinové Finské rallye se Jipocar Racing Team přesunul na další závod mistrovství světa, tentokrát do Německa.

V okolí historického města Trieru budou Martin Prokop s Janem Tománkem obhajovat triumf z loňského roku. Druhá letošní asfaltová soutěž v seriálu MS se jede od pátku do neděle ve vinařském regionu Mosel, poblíž lucemburských hranic. Česká dvojice se představí opět s Citroenem C2 S1600, a půjde o její čtvrtý letošní start v juniorském světovém šampionátu – JWRC.

Dosavadní bilance ze tří letošních startů čítá celkem dvanáct bodů, které české posádce zaručují průběžné šesté místo. Krátkou pauzu od posledního závodu vyplnil team dvoudenním testem v Hustopečích. Místní trasy mezi vinicemi poskytly ideální podmínky pro přípravu právě na německou soutěž. „Vloni se nám testování před soutěží vyplatilo, takže jsme jej zrealizovali i letos.

Testovalo se zvlášť na každou sekci, které z minulých let známe. Jedna z tratí testu se velmi podobala té, která nás čeká první den v Německu. Jelo se na ní mezi vinicemi, a po úzkých cestách, které vinice spojují. Je výborné, že jsme takové podmínky nalezli na Moravě a nemuseli za nimi příliš cestovat,“ pochvaluje si přípravu Martin Prokop.

Německá rallye nabízí specifické podmínky na každé ze tří etap. Páteční den je charakteristický úzkými cestami mezi vinicemi, sobotní erzety se pak odehrávají v prostoru Baumholder, nedílnou součástí závěrečné etapy je pak „superspeciálka“ vedoucí Trierem.

Oproti loňskému roku doznaly tratě i několika dílčích změn. „Některé vložky se pojedou trochu jinak, to se týká právě i Baumholderu. Nicméně myslím, že soutěž bude ve stejném duchu jako v letech předešlých. Tratě bychom měli z našich předchozích startů znát..

Doufám, že se nám právě zkušenosti z předchozích let vyplatí stejně jako ve Finsku, kde jsme věděli, do čeho jdeme,“ líčí svá očekávání jihlavský pilot. V Německu se po pauze vrací do bojů o světové body v juniorské kategorii i Francouz Ogier. „Uvidíme jak bude rychlý na asfaltu. Je to těžký soupeř se skvělým zázemím, ale určitě není neporazitelný,“ přibližuje Martin jednoho ze svých konkurentů.

Skvělý výsledek ze severu Evropy vrátil Martina Prokopa také do souboje o juniorský světový titul. Vítězství na šotolině se nám povedlo za pět minut dvanáct. Je možné, že to byl náš poslední šotolinový start s C2. Pro mě je to skoro až neuvěřitelné, co se nám povedlo.

Titul se nám po úvodních dvou závodech hodně vzdálil, ale po vítězství ve Finsku máme šanci o něj opět bojovat. Musíme to zkusit. I když je šance malá, pořád existuje. Více uvidíme po skončení Německé rallye,“ míní Martin.

Jipocar Racing

www.martinprokop.com

 PR


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2008 v Brně objektivem Pavla Procházky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose