www.car.cz
 

Martin Prokop po výborném začátku v Německu už nejede
     16.8.2008 19:58 - tisková zpráva


Cestu Jipocar Racing Teamu za obhajobou prvenství zastavila porucha

Velmi slibně měla posádka Jipocar Racing Teamu rozjetou letošní Německou rallye. Po první dnu byla česká dvojice dokonce včele mezi teamy přihlášenými do juniorského šampionátu. Osudnou se jí ale stala třetí sobotní vložka, která znamenala odstoupení z etapy, a tím pádem i konec nadějí na přední umístění.

Do druhého soutěžního dne Německé rallye vstupovali Martin Prokop s Janem Tománkem s osmi vteřinovým náskokem na druhého Ogiera. Úvod byl ve znamení pokračujícího vzájemného souboje, ze kterého si francouzský pilot pro sebe urval několik vteřin náskoku. „ V jednom blátivém místě jsme šli do hodin,“ poznamenává k úvodu Martin.

Snažení české posádky za obhajobou titulu ve slibně rozjetém závodě se ale bohužel zastavilo na třetím měřeném úseku, čtrnáctikilometrové vložce „Birkenfelder Land 1“. „Byli jsme nuceni odstoupit, jelikož nám v polovině erzety vypověděl službu alternátor. Již od úvodních ranních kilometrů nám alarm signalizoval problém, který zřejmě přijde. Bohužel tomu nebyla možnost zabránit. Jen jsme doufali, že to vydrží až do servisu, a tam se s tím pokusíme něco udělat. Zastavili jsme ale v půlce vložky, která předcházela servisu,“ líčí Martin.

Vypadnutí mrzí i směrem k početnému zástupu českých příznivců, který se za závody do Německa vypravil. „Na Baumholderu jich čekalo hrozně moc. Mrzí nás, že jsme tam nedojeli, a nemohli se jim ukázat. Jsme tím hodně zklamaní,“ přiznává jihlavský jezdec.

O tom, zda bude Jipocar Racing Team pokračovat v závěrečné nedělně etapě v rámci systému Super Rally, se rozhodne v podvečerních hodinách. „Uvidíme jak dopadne odpoledne, jestli bude šance získat nějaký bod, možná pojedeme. Po takovémto průběhu, kdy jsme věřili, že můžeme zajet dobrý výsledek, se ale těžce hledá síla k návratu do závodu,“ říká zjevně zklamaný Martin Prokop.


Jipocar Racing
www.martinprokop.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   LMS 2008 - 1000 km Nürburgringu a naši, foto BPA, P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose