www.car.cz
 

Moto GP :2008 Lukáš Pešek chce v Brně navázat na dobré kvalifikace
     17.8.2008 07:42 - tisková zpráva


TK Auto Kelly - CP Grand Prix Racing Teamu

GP České republiky je pro Lukáše i náš tým nejprestižnějším závodem sezóny, ve kterém si bychom si velmi přáli uspět a udělat tak radost všem českým fanouškům. Po slibném úvodu sezóny v nové třídě 250, kdy se Lukáš dokázal třikrát prosadit do top 10 a v GP Itálie dokonce bojoval o pódium, se nám v posledních 3 závodech výsledkově nedařilo.

Výkony a časy v kvalifikacích však byly velmi dobré, a tak věříme, že se na ně v Brně podaří navázat a také v závodu Lukáš předvede výkon na hranici svých současných možností a bude útočit na své letošní maximum, kterým jsou tři 10. místa v GP Portugalska, Španělska a Katalánska.

Lukáš Pešek:

Lukáši, od poslední GP uběhl měsíc, jak jsi ho strávil a jak ses připravoval na brněnskou GP?

„Celou pauzu jsem vyplnil sportovní přípravou. Pro zpestření přípravy jsme zařadili i kajak a wakeboard, pak také motokros. Hodně jsem se věnoval i soustředění.

Loni jsi v Brně dokázal ve třídě 125 vybojovat skvělé 3. místo, jaké jsou tvé ambice a přání pro letošní GP?

„Rád bych se umístil do 10. místa, do 5. místa by to pak bylo vynikající. Konečně bych chtěl v Brně protrhnout tu síť, která mě zatím nepouští do první desítky.

Co bys chtěl vzkázat českým fanouškům a jak ti při tréninku nebo závodu může jejich podpora na okruhu pomoci, resp. dokážeš vnímat jejich povzbuzování?

„Je určitě super, když mi v Brně fandí hodně lidí. Fanoušci jsou hodně slyšet a dost mi to pomáhá. Oni vědí, že v Brně dokážu udělat vždy něco navíc a být víc vpředu. Byl bych moc rád, aby jich přišli co nejvíce a aby si domácí GP užili, vždyť je to jenom jednou za rok.

Myslíš si, že měsíční pauza po GP Německa může nějak změnit dosavadní poměr sil ve třídě 250 a kdo jsou dle tebe favorité závodu?

„Po pauze se může ukázat, kdo v mezidobí pracoval a kdo to trochu zanedbal, takže si myslím, že se to může trochu promíchat. Favoritem pro mě ale zůstává Simoncelli.“

Daniel M. Epp:

„Přestože pojedeme prestižní domácí GP, bude to pro nás závod jako každý jiný, se stejnými konkurenty i motocykly a my půjdeme dál po naší cestě. Bylo by velmi hezké, pokud by se nám v Brně podařilo dosáhnout nejlepšího sezónního výsledku a prosadit se do top 10, ale zaručit se to samozřejmě nedá.“


 
 
Fotogalerie:   MM racing na Nurburgringu 2008, další bronz ve FIA GT3, foto týmu K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose