www.car.cz
 

Me do vrchu v Saint Ursanne : Václav Janík opět výborně
     18.8.2008 07:54 - tisková zpráva


Boj do poslední chvíle – tak by se dal ve zkratce nazvat již předposlední podnik seriálu Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu, konající se ve švýcarském městečku Saint Ursanne. Na zdejší, extrémně rychlé a náročné trati poblíž francouzských hranic, svedl team Nutrend racing s německým pilotem Alfredem Hilgerem boj o třetí příčku v celkové klasifikaci evropského mistrovství.

První sobotní tréninková jízda byla poznamenána havárií jezdce startujícího těsně před Václavem Janíkem, díky které byl trénink přerušen. Pořadatelé proto Vaškovi umožnili tzv. opravnou jízdu, kterou dokončil na druhém místě ve skupině. Druhým tréninkem jen tuto příčku potvrdil a na prvního Hilgera ztrácel necelé dvě vteřiny.

V samotném nedělním závodu se shodně jako ve Francii jely tři závodní jízdy a do výsledku pak byly započteny dvě nejlepší. První závodní jízdu, která se jela za deště, dojel Janík jen s minimálním časovým rozdílem na prvním místě skupiny A. I druhou deštivou jízdu pak dojel se svým Mitsubishi jako vítěz.

Do startu třetí – rozhodující jízdy přestalo pršet a team zvažoval správnou volbu pneumatik. Mokrá varianta se nakonec ukázala jako správná a Nutrend racing si ze švýcarského Saint Ursanne odváží body za první místo skupiny A, díky kterým se v Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu posunul na celkové třetí místo.

Výsledky závodu: http://rangiers.ex-perience.ch/pdf/08-Scratch.pdf  

Program teamu Nutrend racing se nyní opět zaměří na šampionát Mezinárodního mistrovství ČR, který ve dnech 30.-31.8.2008 pokračuje závodem v Lanškrouně. Zastoupení teamu bude hned trojnásobné, a to Václav Janík s vozem BMW 320 JSP, Lukáš Kresta s vozem BMW M3 a Jan Koble také s vozem BMW M3.


PR


 
 
Fotogalerie:   Srpnový Most 2008 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose