www.car.cz
 

Bridgestone - mezník a 200 startů ve Formuli 1.
     22.8.2008 10:24 - tisková zpráva


Bridgestone míří k novému mezníku ve Formuli 1

VC Evropy ve Valencii bude 200. Velkou cenou na pneumatikách Bridgestone

Velká cena Evropy na velkolepém novém městském okruhu ve Valencii se koná 24. srpna a pro Bridgestone to bude dvoustá Velká cena ve Formuli 1. Vozy Formule 1 se budou poprvé prohánět v ulicích Valencie – dramatická trať o délce 5,44 km vede po bulvárech, přes doky, přístavy a mosty. Bude to naprostý průlom, který stanoví nová měřítka, podobně jako když firma Bridgestone vstoupila do F1 s pěti týmy v roce 1997 a získala body hned ve svém prvním závodu.

Od té doby získávala firma Bridgestone ve Formuli 1 jeden úspěch za druhým díky vývoji vysokovýkonných pneumatik Potenza, které důsledně splňují zvyšující se požadavky nejnáročnější disciplíny motoristického sportu na světě. Od roku 1997 až dodnes získaly týmy Formule 1 jezdící na pneumatikách Bridgestone osm titulů mistrů světa jezdců i konstruktérů. Celkově dosáhly pneumatiky Bridgestone 132 vítězství, 125 prvních míst na startu a
127 nejrychlejších kol v závodu, přičemž porážely i silné konkurenční výrobce pneumatik.

Zlatá pneumatika

Na počest své účasti v závodech Formule 1 oslaví firma Bridgestone o závodním víkendu ve Valencii všech 200 doposud absolvovaných Velkých cen. Na závodní dráze bude vystavena speciálně vyrobená “zlatá pneumatika” a oslavy bude doprovázet řada dalších aktivit v VIP Paddocku a ve vesnici F1 Village.
Kromě toho budou na okruhu instalovány dva speciální panely “Bridgestone 200”.
Mimo trať bude součástí oslav tohoto jubilea také noční videoprojekce, speciální výzdoba ve vybraných obchodech, mediální aktivity a závodní hra na webových stránkách www.bridgestone.eu.

Ze závodní dráhy do městských ulic

Firma Bridgestone vstoupila do Formule 1, aby zvýšila povědomí o své značce a dokázala vyspělost svých technologií používaných při výrobě pneumatik. Toto rozhodnutí bylo v naprostém souladu s evropskou strategií firmy Bridgestone soustředit se na špičkové produkty s vysokou přidanou hodnotou a přenášet zkušenosti získané na závodních tratích do konstrukce a výroby vysokovýkonných pneumatik pro osobní vozy. Úzká spolupráce s týmy Formule 1 také firmě Bridgestone pomohla vybudovat si u automobilových výrobců silnou pozici dodavatele pneumatik pro prvovýrobu.

Bridgestone bude i v budoucnu usilovat o dosažení dalších úspěchů a podporovat vzrušující závody Formule 1 - vrcholné disciplíny motoristického sportu. Současná smlouva pro závody Formule 1 platí do roku 2010.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Baby kolem gétéček na Nurburgringu 2008, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose