www.car.cz
 

Barumka 2008 , opět také boj o český titul mezi Pechem a Krestou
     22.8.2008 10:39 - tisková zpráva


Zajímavý host navštívil Zlín

Druhá nejvýznamnější postava světové motoristické federace FIA Peter Doggwiler navštívil Zlín a jeho okolí. Prioritou Petera Doggwilera však není sportovní problematika FIA, ale spíše otázky týkající se bezpečnosti silničního provozu či znečišťování ovzduší výfukovými zplodinami. V Česku se zúčastnil několika jednání, které vyvrcholily návštěvou zlínského regionu.

„V České republice nejsem poprvé, vaši krásnou zemi jsem už v minulosti mnohokrát navštívil,“ řekl Doggwiler úvodem. „Zlín je zajímavé až unikátní město, má svou bohatou historii a návštěva míst spojených s Tomášem Baťou mě velmi zaujala. Bohužel je mi velmi líto, že se nebudu moci zúčastnit vlastního závodu, který má skvělou pověst, ale čekají mě jiné pracovní povinnosti,“ dodal.

Tomáš PLACHÝ, tiskové středisko Barum rally Zlín

Barumka nabídne další díl boje titul českého šampiona mezi Krestou a Pechem
TISKOVÁ INFORMACE č. 31

Roman Kresta a Václav Pech - dva největší rivalové v boji o titul českého šampiona v rally se setkali na čtvrteční odpolední autogramiádě na Náměstí Míru ve Zlíně. Vedoucí jezdec českého mistrovství Roman Kresta přijel dokonce předvést svůj vůz Peugeot 207 S 2000, který během akce obdivovaly stovky fanoušků.

„Jsem rád, že se tu objevilo tolik diváků, ale doufám, že přijdou také na rychlostní zkoušky, protože letošní závod bude opravdu výjimečný,“ lákal rodák z nedaleké Trnavy fanoušky k tratím.

Sám se už na start závodu těší. „Nemůžu se už dočkat. Máme dokonale připravené auto, se kterým je radost závodit,“ prozradil trojnásobný vítěz rally Roman Kresta a s úsměvem zavzpomínal na své první soutěžní vozidlo. „To bylo v roce 1994, kdy jsem měl Škodu 120. První závod jsem jel s Favoritem, což pro mě bylo opravdové závodní auto. Na to se zkrátka nedá zapomenout.“

Zatímco k přímé konfrontaci mezi Krestou a Pechem dochází pravidelně v domácím mistrovství, k přímému souboji se současnou českou jedničkou Janem Kopeckým na Barum rally Zlín nedojde. A to přesto, že Kopecký se na tratích soutěže objeví. Pojede však pouze jako předjezdec, který představí novou Škodu Fabii S 2000.

„Je úplně jedno, jestli se mám srovnávat s Honzou nebo s kýmkoli jiným. Není tak docela pravda, že k porovnání nedojde. Škodovka tady jede právě proto, aby mohla nové auto otestovat. Budou velmi dobře vědět, jak jede Honza a kolik získává nebo ztrácí na ostatní. Že nebude klasifikován, to není důležité,“ soudil Roman Kresta.

Podle jeho spolujezdce Petra Grosse může významně rozhodovat o konečném pořadí v cíli počasí. „Podle předpovědi se má v sobotu ochladit a pršet. To může pořádně zdramatizovat situaci,“ podotkl navigátor Romana Kresty. Václav Pech s ním nesouhlasí. „Všichni budou mít stejné podmínky. Bude záležet na tom, jak se komu povede zvolit pneumatiky nebo kdo třeba zariskuje a vyjde mu to,“ prorokoval průběžně druhý pilot českého šampionátu, který se nebojí ani toho, že v sobotu pojede čtyři rychlostní vložky bez servisu.

„Trochu by nás měla strašit zkušenost z letošní valašské rally. Tam jsme úplně propadli z volby pneumatik. Ani na jednu sekci jsme je nezvolili správně. Chtěli jsme dělat něco jinak než Roman a bylo to špatně. Teď už to snad nehrozí, protože budeme bedlivě sledovat, co bude Roman dělat a tomu se přizpůsobíme.“

Svoje možnosti před startem rally nechtěl Václav Pech odhadovat. „Budeme se tahat asi se třiceti dalšími posádkami,“ smál se. „Teoreticky můžeme bojovat o stupně vítězů, ale zrovna tak můžeme jet naplno a pohybovat se kolem patnáctého místa. Opravdu to nelze odhadovat. Chytřejší budeme po prvních rychlostních zkouškách na Trojáku a na Pindule. Tam se to vytříbí.“



Drahomír KVASNIČKA, tiskové středisko Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Moto GP 2008 v Brně objektivem JM

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose