www.car.cz
 

Freddy Loix i Nicolas Vouilloz ve Zlíně s nejvyššími ambicemi
     23.8.2008 10:06 - tisková zpráva


Peugeot Team Belux ve Zlíně s nejvyššími ambicemi

Pro Peugeot Team Belgium-Luxemburg, který ve Zlíně reprezentuje dvojice posádek Nicolas Vouilloz – Nicolas Klinger (startovní číslo 1) a Freddy Loix – Robin Buysmans (startovní číslo 4), není zlínská soutěž vůbec nová. Nejenže si ze Zlína loni odvezl pátou příčkou zásluhou Belgičana Casiera, ale na startu nechyběly ani obě letošní posádky. Vouilloz se nakonec radoval z celkového vítězství, Loix až do své havárie na RZ Troják vévodil výsledkové listině.

„Loni jsme sice zvítězili, ale popravdě jsme profitovali z problémů našich soupeřů. Proto zopakovat loňský triumf bude nesmírně obtížné, k úspěchu bude potřeba i trocha štěstí,“ přiznává Nicolas Vouilloz. „Počítám s deseti jezdci, kteří se budou prát o absolutní prvenství, naší prioritou je však seriál IRC, a tak případně nepůjdeme do většího rizika v souboji s jezdcem, který pojede v IRC pouze tento závod. Relativně může jít do většího rizika, my musíme myslet i na další vývoj šampionátu,“ dodal Francouz.
„Zlínskou trať charakterizují dva typy zkoušek. Řada pasáží vede v lesích, asfalt je hodně úzký a uskákaný. Jede se po cestách, které nejsou normálně příliš využívané, proto i asfalt je starší. Právě Troják je z větší části jedním z těchto úseků, ale ze všech vložek se mi zamlouvá nejvíce,“ uzavřel bývalý světový šampión v sjezdu na horských kolech.

„Zdejší trať je rychlejšího charakteru. Proto bude rozhodovat, jak jezdec dokáže improvizovat a přizpůsobit se specifickému povrchu,“ řekl Freddy Loix. „Do Zlína jsem přijel s cílem poprat se o prvenství,“ řekl bývalý tovární jezdec Peugeotu.



ing. Tomáš PLACHÝ, tiskové středisko Barum Rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally Zlín 2008 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose