www.car.cz
 

Tarabuse na Barumce tentokrát zastavil motor Punta S 2000.
     26.8.2008 10:40 - tisková zpráva


Opět brzký konec na Pindule

Na letošní Barum rally Zlín si Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem chtěli spravit chuť po loňském zdejším nevydařeném vystoupení, kdy museli odstoupit hned na začátku první etapy po havárii na legendární rychlostní zkoušce Pindula. Bohužel, letos se pro ně na „barumce“ historie opakovala s tím rozdílem, že odstoupení nebylo zapříčiněno havárií, ale technickou závadou motoru.

Do soutěže posádka vstoupila jedenáctým časem na noční městské rychlostní zkoušce, což v silné konkurenci špičky šampionátu IRC s dalšími dvaceti vozy kategorie S2000 znamenalo nadějný vstup do soutěže. Z českých posádek uléhala k odpočinku před hlavní sobotní etapou posádka AK Rallysportu Brno jako čtvrtá.

Bohužel, páteční čas byl jediným, který mohl být Jaromíru Tarabusovi a Danielovi Trunkátovi na jejich domácí soutěži letos zaznamenám. Hned v první rychlostní zkoušce následujícího dne měli posluchači Radia Kiss Publikum, které z vozu živě přenášelo diktát Dana Trunkáta, po roce opět možnost slyšet odstoupení ze závodu v přímém přenosu.

Na legendární RZ Pindula totiž došlo k poruše motoru jejich Fiatu Grande Punto S2000, a tím pro Jaromíra a Daniela vrchol letošní sezóny velmi předčasně skončil. Spolujezdci může sloužit ke cti to, že předtím, než pronesl povel k opuštění vozu „A teď rychle ven, kdyby to chtělo hořet.“, stihl se ještě slušně rozloučit s posluchači.

Po dvou nečekaných červencových medailových úspěších na Rally Bohemia a Rallysprintu Kopná tedy znamenala Barum rally pro změnu zklamání. Mírnou kuriozitou je, že k odstoupení došlo pouhé dva kilometry od jezdcova bydliště, takže posádka to „domů“ vskutku neměla daleko.

„Samozřejmě jsme zklamání, že to takto dopadlo, ale bohužel to je rallye a odstoupení pro technickou závadu se občas přihodí.“ konstatuje Jaromír Tarabus.

„Technika nás zradila dříve, než jsme mohli stačit něco předvést. Mezičas na Pindule byl slibný, nicméně v cíli už jsme se bohužel s nikým porovnat nemohli. Jediným pozitivem byl alespoň výkon na noční městské rychlostní zkoušce, který naznačoval, že to pro nás letos mohlo vypadat docela zajímavě.“ ohlíží se za smolnou soutěží Daniel Trunkát a s mírným úsměvem pak dodává.

„Co by nás mohlo potěšit je také to, že v kategorii hostesek doprovázejících vůz na startu jsme dle ohlasů patrně patřili ke špičce. Navíc jsme se díky brzkému odstoupení z „barumky“ rozhodli absolvovat i Rally Příbram, kterou jsme původně chtěli vynechat.“

Před soutěží během pátečního shakedownu došlo k „realizaci“ hlavní ceny v minulých týdnech proběhlé Soutěže o svezení s Jaromírem Tarabusem. Pocity výherce Jana Fišery si budete moci v nejbližších dnech pravděpodobně přečíst například na týmových stránkách posádky www.tarabus.cz .




PR
Aleš Holakovský


 
 
Fotogalerie:   Barum Rallye Zlín 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose