www.car.cz
 

Kubu Smrže trápilo při tréníncích v Riu bolestivé zranění ruky
     tisková zpráva


 
Úvodní trénink v brazilském Riu
 
Kubu Smrže trápí bolestivé zranění ruky a tak je zatím po první kvalifikaci na 20.místě
 
Brazilské Rio de Janeiro a okruh Nelsona Piqueta se staly další zastávkou na světové pouti motocyklového MotoGP. Bedny s nezbytným vybavením byly přepraveny během několika hodin přes oceán, aby se všichni po pár hodinách volna mohli soustředit na přípravu dalšího již sedmého závodu. Jakub Smrž využil dvou volných dnů k rekonvalescenci zraněné ruky a kolena.
 
Slunečné počasí a pláž Copacabana se tak staly vhodným místem k odpočinku pro všechny před nadcházejícím závodním víkendem. Ranní volný trénink Kuba věnoval zažití trati do podvědomí, neboť tady v loňském roce nestartoval. Začal na svém maximu z před dvou let, kdy zde poprvé usedl za řidítka dvěstěpadesátky shodou okolností ve stejném týmu.
 
Odpoledním kvalifikačním tréninkem pak posunul laťku svého maxima o 1,8 sekundy a zaostal za vítězem dnešní kvalifikace Francouzem De Punietem o 2,5 vteřiny, což ho řadí na prozatímní 20.pozici.    
 
 
Jakub Smrž: „Ve volném tréninku jsme řešili problémy se zadním pérováním, které na velmi hrbolaté trati nefunguje jak by mělo. Nepodařilo se nám to dotáhnout dokonce, takže jsme na tom museli pracovat i nějaký čas v kvalifikaci. V jejím závěru se pak již podvozek choval mnohem lépe. V odpoledním měřeném tréninku se mi tak podařilo podstatně zrychlit, navíc vím, že mám ještě v určitých sekcích rezervy.
 
Poslední kolo dnešní kvalifikace mi zkazil De Angelis, když mě na protilehlé rovince předjel a zbytek kola mě brzdil i přestože o mě věděl. S pozicí nejsem úplně spokojený. Zítra uděláme maximum, abychom nastavení zadního pérování dotáhli dokonce. Jedinou věcí která mně ještě trápí, je bolestivě zraněná ruka z Assenu. Bolest v dlani mě za jízdy značně omezuje a místní motokros tomu opravdu moc neprospívá“.
 
Pořadí po první kvalifikaci:
1   Randy DE PUNIET     APRILIA       1.52,929      
2   Manuel POGGIALI     APRILIA       1.52,981 
3   Sebastian PORTO     APRILIA       1.53,076
4   Daniel PEDROSA      HONDA        1.53,227
5   Toni ELIAS                HONDA        1.53,313
….
20 Jakub SMRŽ              HONDA        1.55,437     
 
tisk info
 
 
 
 
MPAFoto.com 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose