www.car.cz
 

Na veletrhu obytných automobilů a karavanů v Düsseldorfu oslaví California 20. výročí
     26.8.2008 10:47 - tisková zpráva


Kultovní Volkswagen California slaví dvacetiny

• Na mezinárodním veletrhu obytných automobilů a karavanů v Düsseldorfu oslaví Volkswagen California 20. výročí
• Modelu California se celkem prodalo již více než 80 tisíc kusů
• Premiéra studie Caddy Topos Sail a interiérových konceptů pro model California Beach


Praha, 26. srpna 2008 – Nejúspěšnější a nejpopulárnější obytné vozidlo ve své třídě Volkswagen California oslaví na letošním mezinárodním veletrhu obytných automobilů a karavanů v Düsseldorfu (od 30. srpna do 7. září) dvacáté narozeniny. Při této příležitosti představí Volkswagen Užitkové vozy rovněž nové nápady, jak vylepšit vozidla pro volný čas: stylistická studie Caddy Topos Sail se nechala inspirovat designem jacht a dva nové koncepty interiéru zvyšují flexibilitu modelu California Beach.

Úspěšný příběh vozu Volkswagen California začal v roce 1988, kdy byl na základě Transporteru s motorem vzadu postaven první obytný vůz Volkswagen. U zákazníků byly velmi populární všechny tři generace modelu California odvozené od typů T3 až po současný T5. Do dnešních dnů bylo prodáno již více než 80 tisíc těchto vozidel, čímž se California stala nejúspěšnějším obytným vozidlem ve své třídě.

K dalším lákadlům na stánku Volkswagen v hale 16 düsseldorfského výstaviště bude patřit studie Caddy Topos Sail, jakož i dva interiérové koncepty, které předvádějí flexibilitu modelu California Beach.

Koncepční studii Caddy Topos Sail spojuje se světem jachtingu především multifunkční střecha s dřevěnými obklady, jejichž vzhled je avantgardní a moderní. Dřevěná výbava konceptu Topos připomíná konstrukce exkluzivních sportovních lodí z 50. let minulého století. Tento charakter dále zvýrazňují prvky z kartáčovaného nebo leštěného hliníku a bazénový žebřík se čtyřmi schůdky na zadní výklopné stěně.

Již před více než 50 lety měli řidiči modelů Volkswagen Bus možnost vybavit si vůz podle svých požadavků. To je nyní díky novým interiérovým konceptům možné také u modelu California Beach. Dvou- nebo třímístné lavice mohou být ukotveny v kolejnicích na podlaze podle aktuální potřeby. Volba čtyř- nebo pětimístného interiéru následně ovlivňuje vnitřní uspořádání modulárního obytného vozu s ohřívačem vody, dřezem a vařičem.

 

Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations

 

PR


 
 
Fotogalerie:   20 let VW California

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose