www.car.cz
 

Pechovo velké zklamání a pech na víkendové Barum Rallye
     26.8.2008 22:59 - tisková zpráva


Pechovo zklamání na Barum Rally

Václav Pech jun. odjížděl na Barum Rally do Zlína s touhou zvrátit stav šampionátu ve svůj prospěch a bojovat o titul mistra republiky až do poslední chvíle. Bohužel technická závada zhatila veškeré šance Euro Oil teamu a Václav Pech jun. s Petrem Uhlem Barum Rally nedokončili.

Desetitisíci diváky doslova obležená první rychlostní zkouška vedoucí nočními ulicemi Zlína zahájila v pátek večer soutěž zařazenou do českého šampionátu, ale také do seriálu Mistrovství Evropy a Intercontinental Rally Challange (IRC). Modrožluté Mitsubishi Lancer EVO IX Euro Oil teamu prolétlo atraktivní trať divácké zkoušky v sedmém nejrychlejším čase, kdy před ním zůstala jen smečka speciálů S2000. Do první etapy v sobotu ráno tedy startoval Václav Pech jun. na slušné výchozí pozicí s cílem posunout se ve výsledkové listině co nejvýše.

V průběhu druhé rychlostní zkoušky havaroval Pechův největší soupeř v boji o titul Kresta, a naděje na vyrovnání bodové ztráty na první místo začala nabírat zřetelnější obrysy. „Do soutěže jsme s Petrem nastoupili s odhodláním získat co nejvíce bodů a pokusit se obrátit bodové hodnocení v náš prospěch. Věděli jsme, že musíme jet od začátku naplno, ale bez zbytečného rizika poškození vozu či defektu, který by na tak náročné soutěži mohl znamenat velkou časovou ztrátu,“ říká Václav Pech jun.

Po čtyřech odjetých rychlostních zkouškách figurovala posádka Václav Pech jun. Petr Uhel na skvělém pátém místě absolutního pořadí a byla v té době nejrychleji jedoucí českou posádkou. Bohužel už v cíli třetí rychlostní zkoušky zjistil Václav Pech jun. poškození převodovky. „Již před startem do čtvrté rychlostní zkoušky jsme zjistili, že máme díky závadě uvnitř převodovky prasklý obal a uniká z ní olej. Poškození ale bylo na nedostupném místě a nedalo se nijak opravit, a tak jsme museli do rychlostní zkoušky odstartovat s tím, že zkusíme jestli se nám podaří dojet do servisu, kde bychom převodovku vyměnili.

Čtvrtou rychlostku jsme absolvovali bez problémů, ale pořád jsem poslouchal každý zvuk vycházející z vozu. V cíli 4 RZty jsme s Petrem slyšeli jak se převodovka točí úplně nasucho a rádi bychom jí dali alespoň trochu oleje, ale do Mitsubishi nejde dolít jen tak na ulici. Odstartovali jsme do zkoušky č. 5 měřící třicet kilometrů a zároveň nejtěžší z celé Barumky. Auto se chovalo úplně normálně do 27 km, kdy se začaly ozývat rány a divné zvuky, ale pořád jsme jeli, bohužel 500 m před cílem se převodovka doslova roztrhala. Protože byl cíl této rychlostky z kopce, tak se nám podařilo ještě projet fotobuňkou, ale věděli jsme že je konec,“ popisuje nešťastnou technickou závadu Václav Pech jun.

Bohužel bodová ztráta z Barum Rally je tak veliká, že již není ani teoretická šance dostihnout ve výsledcích Krestu, který Barum Rally rovněž nedokončil a přesto převzal titul mistra republiky právě po Václavu Pechovi jun. „Je nám to samozřejmě líto a odstoupení mrzí celý Euro Oil team, ale i taková je rallye. Technika v tak náročných soutěžích jako je Barum Rally extrémně namáhaná a i když byla převodovka zcela nová bohužel nevydržela. Romanovi a celému jeho teamu gratulujeme k zisku titulu, “ dodává Václav Pech jun.

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem se za dva týdny představí na Slovensku na Rallye Tatry, které již 6x absolutně vyhráli. Týden po návratu z Rallye Tatry se Euro Oil team přesune do Příbrami na poslední soutěž Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye, kde bude úkolem uhájit současnou pozici vicemistrů republiky.


Petr Eliáš

 

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 26.8.2008


 
 
Fotogalerie:   Barum Rallye Zlín 2008 , foto D. Kužela

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose