www.car.cz
 

Vedoucího jezdce průběžného pořadí okruhového Octávia cupu mrazí v zádech
     26.8.2008 23:15 - tisková zpráva


Další bitva pohárových Octavií se odehraje na Autodromu Most při závodech tahačů

 Vedoucího jezdce průběžného pořadí mrazí v zádech

Dvanáctý ročník prestižního okruhového seriálu Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup má na pořadu další bitvu jezdců o pohárové body. Předposlední čtvrtá část série se uskuteční 29. – 31. srpna na Autodromu Most při závodech evropského poháru tahačů Matador Czech Truck Prix.
 
Bojovat se bude o nejvýhodnější pozice pro následující závěrečný pátý souboj, který definitivně určí letošního pohárového krále. Z pětadvaceti účastníků má po dvou vítězstvích v posledních závodech zatím nejblíže k celkovému triumfu Petr Fulín, jenž do závodů v závěru letních prázdnin vstoupí s náskokem osmnácti bodů před Janem Dostálem a čtyřiatřiceti bodů před Polákem Mateuszem Lisowskim.

Loni při závodech tahačů si na mosteckém autodromu s předstihem zajistil celkové pohárové prvenství Erik Janiš. Na vítězství podle podobného scénáře letos Petr Fulín nepomýšlí. "Držíme se nohama na zemi. Nemám žádný rozhodující náskok a jsme si vědomi toho, že konkurence nespí a bude se snažit se na nás dotáhnout. Špička startovního pole je hodně vyrovnaná, v podstatě polovina jezdců se může dostat v závodě na stupně vítězů. Velkou měrou o vítězi rozhoduje také, jak velkou kdo má dávku štěstí a smůly," uvedl Fulín a svěřil se, že má jakési mrazení v zádech.
 
"V podstatě každý z největších soupeřů si už letos v závodech vybral smůlu v podobě technických problémů, jen mě se to zatím vyhýbalo. Tak se obávám, abych tentokrát nebyl na řadě já," řekl jednatřicetiletý jezdec a poznamenal: "Auto nám v předchozích závodech fungovalo na výbornou, podařilo se nám optimálně vyladit. Snad se nám to povede i tentokrát."

Jan Dostál, který bude útočit z druhé pozice průběžného pořadí, svůj recept na zdolání Fulína neprozradil. "Hodně bude záležet na výsledku kvalifikace," vypověděl stručně Dostál. "Auto jsme pečlivě zkontrolovali a absolvovali testování a zkoušení nějakých změn. Ovšem jen krátce a teprve závody ukážou, zda jsme se někam posunuli," dodal Jan Dostál.

Atakovat první místo se ze čtvrté příčky chystá Michael Vorba, jenž v předchozích závodech nejprve po problémech s technikou a poté po nezaviněné kolizi se soupeři přišel o vedení v průběžném pořadí pohárového seriálu. "Mám co dohánět. Nevzdal jsem to, chci se ještě poprat o celkové prvenství," prohlásil rezolutně Vorba. "Auto mám téměř nové, je na něm snad všechno vyměněné. Já jsem se svezl na závodech v zahraničí a tak bych měl být v tempu," doplnil Vorba.

Ve zlepšení své bilance doufá také Václav Brejla, který pomýšlel výše než na šesté místo, jenž mu aktuálně patří v průběžném pořadí. "Snažím se věřit, že nový motor co máme, se rozjede a zrychlím. Měli jsme možnost absolvovat v uplynulých dnech jen hodinové testování a to nám příliš nenapovědělo," prozradil jeden ze služebně nejstarších účastníků poháru Václav Brejla.

Více než dvacetičlenné startovní pole bude ochuzeno o účast zkušeného Františka Doška, jenž v posledním závodu druhým místem mladým soupeřům dokázal, že zdaleka ještě nepatří do závodnického důchodu. Tentokrát ovšem Došek své umění nepředvede, protože ulehl na nemocniční lůžko kvůli operaci ramene. "Ve špitálu je to pohodlnější," řekl s nadsázkou Došek, ale vzápětí nasadil vážnější tón.

"Mrzí mě, že nemůžu startovat. Chuť do závodů je veliká, jenže operace nešla odložit. Další volný termín byl až v říjnu a já už se skoro bál sprchovat, abych s ramenem neměl další problém," sdělil dále jezdec, jenž kvůli zranění po pádu na kole zmeškal úvod sezóny a navzdory přetrvávajícím zdravotním problémům potom absolvoval druhý a třetí po-hárový podnik.

Doškova pohárová Octavie však na rozdíl od jezdce nezůstane stát. Místo mělnického pilota totiž na "domácím" okruhu do vozu usedne Jan Bohuslav, který nepatří mezi nezkušené pohárové bojovníky a na svém kontě má už několik úspěchů.

Po dvou volných trénincích je v sobotu v 12.50 hodin na programu kvalifikace. První z dvojice závodů startuje v neděli v 11.20 hodin, druhý závod začíná v 14.20 hodin.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   LMS na Nurburgringu 2008 atd., foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose