www.car.cz
 

Osmé letošní zastavení : SEAT stále v čele šampionátu WTCC 2008
     2.9.2008 00:01 - tisková zpráva


JEZDCI SEATU ZÍSKALI BODY I V OBTÍŽNÝCH PODMÍNKÁCH
SEAT stále v čele šampionátu WTCC


Osmé zastavení šampionátu WTCC v německém Oscherslebenu bylo pro tým SEAT Sport obtížné. Závodní Leony TDI vozily přídavnou zátěž, ale přesto se podařilo několika členům týmu dojet na bodovaných místech a udržet tak první místa pro SEAT v průběžném pořadí jezdců i značek. Tiago Monteiro a Jordi Gené skončili na čtvrtém místě v prvním, respektive ve druhém závodě. Tom Coronel dojel druhý ve druhém závodě se SEATem Leon WTCC.

V prvním závodě měl technické problémy Gabriele Tarquini, který startoval z první řady, což jej nakonec vyřadilo z bojů o přední místa. Tiago Monteiro a Jordi Gené jej předjeli a vydali se stíhat vedoucí jezdce, ale byli již příliš vzdáleni, a tak se rozhodli pro defenzivní taktiku závodu. V cíli prvního závodu obsadily SEATy čtvrté, páté, šesté a sedmé místo.

Obětí první zatáčky se ve druhém závodě stali Tiago Monteiro a Rickard Rydell, zatímco Tom Coronel se svým SEATem Leon WTCC se mohl posunout výše na druhé místo za Félixe Porteira (BMW). Následoval je Gené, který musel odolávat útokům Huffa (Chevrolet) a později Farfuse a Priaulxe (BMW). Pouze jezdec Chevroletu jej dokázal předjet. Farfus v cíli čtvrtého Geného nejméně jednou strčil, ale předjet jej nedokázal. Skvělý závod zajel také Yvan Muller, který od počátku bojoval o body, ale nakonec se nedokázal ubránit Priaulxovi. Dojel osmý, což znamená sice jen jeden bod do celkového pořadí, ale na konci sezony může jít o velmi cenný bodový úlovek.

Jeden z nejlepších závodů má za sebou Tom Coronel. V prvním závodě se ze středu startovního pole dostal v cíli na sedmé místo a ve druhém závodě pak skvělou pozici na startu proměnil ve druhé místo na cílové rovince. To znamená zatím nejlepší výsledek Coronela ve WTCC se značkou SEAT.

Šéf týmu SEAT Sport, Jaime Puig, po závodě řekl: „Uvážíme-li podmínky, za kterých jsme dnes závodili - množství zátěže ve vozech - bránili jsme naše pozice, jak jen to šlo. Tým pracoval velmi tvrdě, aby jezdce dostal na přední pozice. Naše průběžné pořadí se nemění, protože vedeme pořadí jezdců i pohár konstruktérů. Gratuluji Tomovi Coronelovi ke druhému místu ve druhém závodě.“

Devátý letošní závodní víkend se uskuteční v Itálii, na okruhu v Imole 20. až 21. září 2008.



2008 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 16 závodech
Pořadí značek
1. SEAT 216 bodů
2. BMW 192 body
3. Chevrolet 157 bodů


Pořadí jezdců
1. Yvan Muller (SEAT) 66 bodů
2. Gabriele Tarquini (SEAT) 64 body
3. Andy Priaulx (BMW) 53 body
4. Rickard Rydell (SEAT) 51 bod
5. Robert Huff (Chevrolet) 50 bodů

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose